Zo werkt de reparatie van een riool

Het is een van de meest vervelende problemen waar je mee te maken kunt krijgen in je woning: een verstopte of lekkende riool. Dit zorgt niet alleen voor dat je te maken krijgt met een vervelende geur, maar het kan op lange termijn ook voor grotere problemen zorgen. In vrijwel alle gevallen is snel handelen zeer belangrijk en moet het riool snel gerepareerd worden. Een riool repareren: welke werkzaamheden komen daar precies bij kijken? Hier lees je alle belangrijke informatie.

Het probleem detecteren

Heb je het vermoeden dat er sprake is van een kapotte of beschadigde riolering: dan is het van belang dat dit snel opgelost wordt. Hoe gaat een reparatiebedrijf in dit geval te werk? Er is in de eerste plaats vaak sprake van een camera inspectie in het riool. Er wordt gebruik gemaakt van een speciale camera die het riool goed inspecteert: op deze manier is het makkelijker om de staat van het riool te bekijken. Is er sprake van beschadigingen of verzakkingen? Dit is met de camera heel gemakkelijk te zien. Ook is er met een camera inspectie snel te zien wat de huidige status van het riool is. Op basis van de inspectie wordt het probleem vastgesteld en kan een oplossing gekozen worden.

Een andere manier waarop een riool gecontroleerd kan worden, is op basis van een rookinspectie. Een rookgenerator zorgt in de eerste plaats voor het oplossen van nare luchtjes. Daarnaast wordt de riolering gevuld met rook. Zitten er ergens scheuren? Daar zal de rook ontsnappen en is het een stuk makkelijker om de exacte plek van het probleem te bepalen.

De oplossing

Na de inspectie is het probleem vastgesteld en wordt er een passende manier gezocht om het probleem in het riool op te lossen. Je krijgt hiervan een duidelijke offerte zodat je direct weet wat de kosten zijn van de rioolreparatie. Bij akkoord wordt de oplossing meteen uitgevoerd en profiteer je weer van een gerepareerd riool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *