Zo onderhoud je jouw dak

Indien jij beschikt over een eigen woning, is het begrijpelijk dat jij de uitstraling van jouw woning belangrijk vindt. Je bent immers trots op jouw woning en dat mag zeker geuit worden. Het dak heeft grote invloed op de uitstraling van jouw woning. Jammer genoeg hebben wij, in Nederland, te maken met wisselvallig weer dat veel invloed heeft op de uitstraling en kwaliteit van het dak.

Door de tijd heen groeit er immers mos op de dakpannen, blijven bladeren aan het dak hangen en valt er regelmatig vogelpoep op het dak. Om dit geen invloed te laten uitoefenen op de uitstraling van jouw woning is het belangrijk om het dak zo nu en dan te reinigen. Het onderhoud klinkt lastiger dan het lijkt als jij weet welke taken er uitgevoerd moeten worden. Ben jij benieuwd hoe je het dak het best onderhoud? Lees snel verder.

Gevolgen van achterstallig onderhoud

In de introductie heb ik al kort naar voren laten komen dat achterstallig onderhoud van het dak invloed heeft op de uitstraling van jouw gehele woning. Toch is dit niet het ergste gevolg. Als het vuil langere tijd op het dak blijft liggen, zullen de dakpannen poreus worden. Hierdoor kunnen het regenwater en vocht gemakkelijker in de dakpannen trekken en kunnen de dakpannen bij een lage temperatuur breken. Dit zal leiden tot een daklekkage of zelfs een dak reparatie

Hoe onderhoud ik mijn dak?

Het is dus verstandig om het dak somtijds te reinigen. Je kunt de handelingen gemakkelijk zelf uitvoeren, al zul jij wel op jouw eigen veiligheid moeten letten, aangezien je in de hoogte gaat werken. Het vuil is gemakkelijk van het dak te spoelen met een hogedrukspuit. Let erop dat de hogedrukspuit niet te hoog staat om schade aan de dakpannen en het dak te voorkomen. Het is hier uiteraard belangrijk dat er van boven naar beneden gewerkt wordt. 

Reinigen van het mos

Het mos groei heeft absoluut een negatieve invloed op het uiterlijk van jouw woning. Het ziet er armoedig uit en heeft bovendien grote invloed op de kwaliteit van jouw dakpannen. Het mos wordt verwijderd met de hogedrukspuit. Toch is het mogelijk dat de groei van het mos weer snel terugkeert. Om deze situatie te voorkomen, kun je het dak achteraf bewerken met een mos werend product. Breng het product ruim aan op het optimale resultaat te bereiken. Het product is het best aan te brengen met een  borstel, verstuiver of roller.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *