Zo kan je controleren of jouw hotelkamer echt goed schoon is gemaakt

Ben jij werkzaam in de hotelschoonmaak Amsterdam of ergens anders? Dan zal jij je hier vast in herkennen! Het schoonmaken in een hotel moet vaak vlug gebeuren en is lopende band werk. Je hebt een aantal kamers per dag wat in een aantal uur gedaan moet zijn. Dit levert soms dus aardig wat stress op. Tevens wordt er wel verwacht dat de kamer helemaal spik en span is. Het kan dus best gebeuren dat jij soms iets over het hoofd ziet. Gasten verdienen, verwachten en betalen voor een schone verblijfplaats. Het is daarom heel jammer en onhygiënisch als dit niet het geval is. Jij wilt natuurlijk de gasten een prettig verblijf wensen in de door jouw schoongemaakte kamer. Maar hoe zorg je ervoor dat je alles hebt schoongemaakt en niks over het hoofd ziet? Wij vertellen je het in dit blogartikel! 

Doe de deur open en dicht

De deuren en de plinten worden vaak vergeten en over het hoofd gezien. Doe daarom de hotelkamer even open en dicht. Zit er op de deur of de plinten nog een stoflaag? Dan is er niet goed schoongemaakt.

De afstandsbediening

De afstandsbediening wordt vaak vergeten tijdens het schoonmaken. Het is geen meubilair of vloer of plafond. Tevens is een afstandsbediening een broeikas voor bacteriën. Dagelijks worden de afstandsbedieningen gebruikt met de handen waardoor er veel bacteriën zo worden overgedragen. Ook zien afstandsbedieningen er vaak stoffig uit wat er ook niet zo netje uitziet. Vergeet daarom zeker niet om de afstandsbediening schoon te maken. 

Het afvoerputje

Als het afvoerputje vies is of vol met haren zit durft of wilt een gast al bijna niet meer douchen. De badkamer moet het hygiënische stukje in de kamer zijn anders heb je juist het idee dat je nog viezer wordt. Check daarom altijd het afvoerputje en haal eventuele haren of andere smerigheden eruit. Dit kan je doen door een stukje wc papier over de afvoerputjes te halen. 

Het plafond

Het plafond is ook heel belangrijk om goed naar te kijken, deze wordt vaak vergeten door de schoonmakers. Er zit vaak spinrag op het plafond of achter de gordijnen. En laat staan als er nog spinnen of andere insecten op te vinden zijn. 

Onder het bed

Probeer onder het bed ook goed schoon te maken. Het bed is een grote stofnest maar soms moeilijk schoon te maken als het bed niet weggeschoven kan worden. Probeer onder het bed te stofzuigen of onder het bed te kijken of er eventueel wat schoongemaakt kan worden. Til ook het matras van het bed op. Onder het matras kan er namelijk soms wat achterblijven zoals een condoom. Dit is niet erg lekker om te ontdekken voor de gasten.

Het slot van de toiletdeur 

Als er stof of iets vies op het slot van de toiletdeur zit kan je dit vaak niet zien. Als betekend dit niet dat er geen bacteriën of smerigheden op zitten. Een slot van een  toilet is namelijk een van de smerigste onderdelen in een hotelkamer. Ook de tegels rondom de toiletpot worden vaak vergeten met schoonmaken. Dit kan je ook vaak niet zien met de blote oog maar als bijvoorbeeld mannen staand plassen, kan er al veel urine op terechtkomen. 

Misleiding: geur

Laat je zeker niet misleiden door de geur van de kamer. Als het fris en schoon ruikt, betekent dit niet dat de kamer daadwerkelijk schoon is. Mocht de kamer wel vies ruiken maar wel schoon zijn. probeer dan deze geur uit de kamer te trekken door deuren en ramen open te zetten zodat het kan tochten. Ook kan je een luchtverfrisser in de kamer spuiten. 

Ben jij geïnteresseerd in hotelschoonmaak of een andere soort schoonmaak zoals bij een bedrijf? Neem dan een kijkje bij deze schoonmaakbedrijf vacatures!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *