Zo houd je jouw huis koel in de zomer

Ondanks dat het nu winter is, is het slim om je huis alvast voor te bereiden op de zomer. Elke zomer wordt het weer namelijk warmer en voordat je het weet breekt de zomer weer aan. Door goed je huis aan te passen, voorkom je dat je deze zomer zwetend in huis zit. Hoe doe je dat? Dat lees je hieronder.

Isoleer je huis

Ten eerste is het belangrijk dat je huis goed geïsoleerd is. Hierdoor blijft de warmte zo veel mogelijk buiten. Een geïsoleerd huis heeft bovendien ook voordelen in de winter. De warmte gaat hierdoor namelijk ook lastiger naar buiten en de koude lucht in de winter komt niet naar binnen. Hierdoor kan je behoorlijk wat gas en/of elektriciteit besparen. Gleuven bij deuren en ramen kan je isoleren met een isoleerstrip. Vervang enkelglas door dubbelglas. Als dit nu niet past in je budget is isoleerfolie een alternatief. Andere manieren om je huis te isoleren zijn onder andere spouwmuurisolatie en dakisolatie. Je kunt advies inwinnen bij een expert van isolatie. De expert kan je adviseren welke keuzes je het meest gaan opleveren.

Plaats zonwering

Door zonwering zorg je ervoor dat er minder warmte in je huis binnenkomt. Zo hoef je je gordijnen niet overdag dicht te doen, zodat je nog kunt genieten van natuurlijk licht. Er zijn verschillende soorten zonweringen waaruit je kunt kiezen. Zo kan je onder meer kiezen voor speciale zonwerende rolgordijnen, een terrasoverkapping of een zonnescherm. Als je een zonnescherm wilt op een hogere verdieping moet je een hoogwerker huren. Houd hier rekening mee met het berekenen van de totale kosten. Hoogwerker verhuur

hoeft echter niet duur te zijn. Er zijn verschillende aanbieders die het voordelig aanbieden.

Ventileren van je huis

Ondanks alle maatregelen blijft het belangrijk om je huis regelmatig te ventileren. Hoe doe je dat dan? Vroeg in de ochtend en laat in de avond doe je alle ramen en deuren wijd op. De gordijnen doe je ook helemaal open. Als de zon eenmaal gaat schijnen doe je de deuren en ramen dicht. Heb je geen zonwering? Dan doe je ook de gordijnen dicht, zodat er geen warmte van de zon binnen komt. Zonwerende gordijnen werken nog beter.

Daarnaast zijn er nog meer opties. Zo kan een groendak ervoor zorgen dat er minder warmte via het dak binnenkom. Als je zonnepanelen hebt heeft een groendak ook een ander voordeel. Het zorgt er namelijk voor dat je zonnepanelen meer rendement bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *