Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan voor kunststof kozijnen!

Net als elk onderdeel die je in je woning vindt, zijn ook de kozijnen af en toe aan vervanging toe. Of misschien wil je wel raamkozijnen plaatsen in een bestaande blinde muur van je woning? Dan moet je een keuze maken tussen kuststof kozijnen, aluminium kozijnen en hardhouten kozijnen. Wij helpen je hierbij!

Waarom moet ik mijn kozijnen vervangen?

Kozijnen die oud of beschadigd zijn hebben impact op de isolatie van je huis. Door verouderde of beschadigde kozijnen kan ongeveer 15 procent warmteverlies ontstaan. Dit heeft natuurlijk ook effect op je energierekening. Daarom is het verstandig om je kozijnen te laten vervangen of repareren.

Het materiaal kiezen van je nieuwe kozijnen

Raamkozijnen kunnen gemaakt worden van verschillende materialen. Deze materialen hebben allemaal verschillende prestatieniveaus en isolatiewaarden. Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje.

  1. Kunststof kozijnen. Dit is de meest budgetvriendelijke optie en gemakkelijk te onderhouden. De isolatiewaarde is hoog en de kozijnen hebben een klassieke uitstraling.
  2. Houten raamkozijnen. Hout is een natuurlijke grondstof met een relatief goede isolatiewaarde. Het kan worden afgewerkt in elke vorm en met elke verfkleur en het is ook een betaalbaar kozijnmateriaal. Hier tegenover staat dat het regelmatig onderhoud vereist en gevoelig is voor vocht- en insectenschade. Door het vele onderhoud kan het op lange duur toch een duurdere optie worden.
  3. Aluminium raamkozijnen. Dit materiaal is stevig, duurzaam, recyclebaar en vereist het minste onderhoud. Hiernaast is het een trendy materiaal en een voorloper op designvlak. Helaas zijn aluminium kozijnen gevoelig voor waterlekkage bij de voegen in de hoeken. Daarom is dit materiaal minder geschikt voor huizen aan de kust.

Doordat de kunststof kozijnen de meeste voordelen hebben, zoals de hoogste isolatiewaarde, meest budgetvriendelijk, minste onderhoud en ze gaan het langste mee, heeft dit materiaal onze voorkeur! Hiernaast zijn ze ook nog een brandvertragend. Hierdoor is de kans dat een brand overslaat kleiner. Wat fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *