Zelf zonnepanelen plaatsen, hoe pak je dat aan?

Zonne-energie is een trendy ding in 2021 en veel avontuurlijke huiseigenaren beginnen zich af te vragen wat de mogelijkheden zijn om zelf zonnepanelen plaatsen. Er komt veel kijken bij een zonne-installatie en aangezien de investering flink is, wil je geen fouten maken. Daarom helpen wij jou een handje met de voorbereiding!

Hoe kun je zelf zonnepanelen plaatsen?

Als eerste dien je een handige klusser te zijn die geen last heeft van hoogtevrees, anders wordt het al gauw lastig. Als je aan deze eisen voldoet, ga je je zonne-systeem ontwerpen op basis van je energiebehoeften. Hierna zoek je de materialen bij elkaar, zoals de zonnepanelen, omvormer, montagemateriaal en bekabeling. Wil je zeker weten dat er niks ontbreekt? Koop dan een zonnepanelen set afgestemd op jouw dak en behoefte bij specialisten al Stralendgroen, dan weet je gelijk dat je goed zit.

Hierna volgt de installatie op het dak. Denk hierbij aan de richting en helling van het dak. Deze is bij voorkeur gericht op het zuiden met een hoek van 45 graden. Struin het internet af voor handige e-books, cursussen en tips. Je zult verbaasd zijn over hoeveel doe-het-zelf hulp er beschikbaar is. Je kunt vaak ook informatie krijgen bij de leverancier van je zonnepanelen pakket. Indien mogelijk, vraag wat handige vrienden (met ervaring) om je te helpen. Dit moet dus zeker goedkomen!

Waarom overgaan op zonne-energie?

Aangezien je er over nadenkt om ze zelf te gaan plaatsen, weet je waarschijnlijk al dat zonnepanelen je maandelijkse elektriciteitskosten verlagen en de waarde van je huis verhogen. Hiernaast is het goed voor het milieu en de lucht die we inademen. Maar veranderen deze effecten nog als je ze zelf installeert? Ja! Normaliter duurt het ongeveer acht jaar voordat je je investering eruit hebt. Als je de zonnepanalen zelf plaatst, kun je dit omslagpunt veel eerder bereiken. Doen dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *