Zandstralen met een compressor

Met zandstralen ga je oppervlakken behandelen met perslucht. Deze oppervlakten worden gereinigd en ook opgeruwd. Deze toepassing wordt vaak gedaan op metaal en hout, bijvoorbeeld op gevels of bij boten. Je moet wel voorzichtig te werk gaan, want wanneer je te krachtig zandstraalt kan het schade toebrengen aan het oppervlak.

Zandstralen met de compressor?

Airpress heeft diverse compressoren die geschikt zijn om te zandstralen. Neem bijvoorbeeld de HK 700-300 met een werkdruk van 9 bar. Deze professionele en krachtige compressor is uiterst geschikt om de gebruiken voor zandstralen en heeft een effectieve capaciteit van 530 l/min. Voor zandstralen heb je een krachtige compressor nodig met een tankinhoud van minimaal 100 liter. Ook heb je minimaal een effectieve capaciteit van 270 l/min nodig om te zandstralen met de compressor. 

Zandstralen met een compressor is goed te doen, maar hiervoor moet je wel een zandstraler hebben. Airpress heeft twee zandstralers in het assortiment, namelijk de zandstraler 37.5 l en zandstraler 75 l. Beide zandstralers beschikken over een ¼” aansluiting voor de koppeling met de compressor. De werkdruk bedraagt 6,5 bar, maar de druk kun je instellen tussen 6 en 10 bar. Denk er goed om dat je de juiste werkdruk instelt, want teveel druk kan leiden tot beschadiging van het te bewerken oppervlak.


Deze zandstralers van Airpress worden geleverd met verwisselbare spuitkoppen en aanzuigslang met vacuümpijp. Wanneer je gaat zandstralen moet jezelf denken om beschermende kleding en je dient een stofmasker te dragen en werkhandschoenen. Omdat het schuurmiddel met hoge druk op het oppervlak gespoten wordt, kan het over al heen spatten met hoge snelheid. Denk er ook om dat er geen andere mensen in de omgeving zijn waar jij gaat zandstralen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *