Wintercheck

Bereid uw huis voor op de winter door een jaarlijkse wintercontrole uit te voeren. Controleer de isolatie, ketel en buitenkant van het huis. Lees hieronder hoe en waarom.


Controleer op isolatie
Zorg ervoor dat uw huis voor de winter goed geïsoleerd is. In de winter verwarm je niet veel en wil je geen warmte en dus geld kwijt. Investeringen zoals het isoleren van de wanden in de spouw, het isoleren van de vloer en het isoleren van het plafond kun je het beste bekijken. Zoek naar goedkopere isolatie-opties. Vervang bijvoorbeeld de afdichtranden bij beschimmelde of losse ramen. Ook dikkere gordijnen kun je ophangen. Doordat de dikkere stof moeilijker temperatuur doorlaat, blijft deze koud en warm. Daarnaast is het plaatsen van tocht onder de deur een goede optie. Herstel ook scheuren in de binnen- en buitenmuren van uw woning, zodat er in de winter geen stroming is.


Controleer de ketel
Het is belangrijk dat uw cv-ketel goed blijft functioneren. Heb je regelmatig last van congestie of hoge energierekeningen, dan is het verstandig om je cv-ketel zo snel mogelijk na te kijken. Veel bedrijven zijn erg druk in de winter en rond de winter en willen niet zonder verwarming in een huis met -5 graden. Controleer dus de ketel nog eens, voor het geval dat. Dan weet je zeker dat je de kerst doorbrengt in een knus, warm en gezellig huis.


Controleer de buitenkant van het huis
De winter brengt niet alleen kou, maar ook regen en onweer. Daarom is het verstandig om de bladeren en ander vuil in de goten, daken en leidingen van je huis te controleren.Nadat je klaar bent met schoonmaken dien je de tuinkraan of tuinslang af te tappen en dicht te draaien. Als dit niet het geval is, kunt u bevriezing veroorzaken. Controleer ook onmiddellijk of alles in orde is met de tegels in uw huis. Als het gebied met gordelroos ontbreekt of kapot is, moet u dit gebied met gordelroos vervangen om lekken in de winter te voorkomen. Als u een schoorsteen heeft, neem deze dan onmiddellijk mee voor inspectie. Maak de schoorsteen schoon en geniet van de vogelnesten. Dit elimineert het risico op schoorsteenbranden en koolmonoxidevergiftiging. Vanwege de harde wind die de winter met zich meebrengt, is het verstandig bomen te kappen en losse takken te verwijderen. Als er een storm uitbreekt, loopt uw ​​huis minder snel schade op. Als je een houtkachel hebt, kun je weer takken gebruiken.
Meer over deze brontekstBrontekst vereist voor aanvullende vertaalinformatie
Feedback sturen
Zijvensters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *