Welke vloeren zijn het meest diervriendelijk?

Zo’n 3,8 miljoen huishoudens in Nederland houden 27,3 miljoen gezelschapsdieren. Voornamelijk honden en katten zijn erg populair met ruim 35% van het totaal aantal huisdieren. Wat erg opvallend is, is dat een derde van de kopers van een huisdier zich van tevoren heeft geïnformeerd. Kortom, zeer weinig Nederlanders zijn geïnformeerd over het dier, laat staan dat ze weten wat het gevolg is voor de thuissituatie. Een diervriendelijke vloer heb jij nodig om jou huis mooi en schoon te houden. Lees in deze blog welke vloeren het meest diervriendelijk zijn. 

Het huisdier en een PVC-vloer zijn jouw beste vrienden

Steeds meer mensen geven aan dat ze geen huisdier willen houden om hygiënische redenen, erg logisch want met al die haren en dat gekwijl moet je steeds vaker die stofzuiger en dweil erbij pakken. Mocht je toch een huisdier hebben dan biedt een diervriendelijke vloer jou een uitweg. Een PVC-vloer is gemaakt van kunststof dat bijna niet te onderscheiden is van echt hout. De vloeren zijn zeer makkelijk te leggen met een clicksysteem en zijn bovendien slijtvast. Honden zullen bijvoorbeeld niet uitglijden op deze vloer. Verder is een PVC-vloer erg onderhoudsvriendelijk en heeft het geen speciale aandachtspunten nodig. Een dweil en stofzuiger zijn genoeg om deze vloer schoon te houden.

Laminaat gaat nek aan nek met een PVC-vloer

Laminaat is net zoals PVC een goeie vloer voor huisdieren. Het laminaat moet wel voorzien zijn van een ruwe structuur, anders wordt het één grote glijpartij. Een gladde laminaten vloer is daarom ook een no-go voor huisdieren zoals konijnen of honden. Laminaat is erg eenvoudig te leggen en is het net zoals PVC zeer gemakkelijk te reinigen. Beiden vloeren geleiden warmte erg goed, waardoor het perfect te combineren is met een vloerverwarming. Daar zal jouw huisdier blij mee zijn! 

Vinly; goedkoop maar zeer effectief 

Vinly is een goedkope vloersoort. Het wordt ook wel zeilvloer genoemd. Het voordeel van deze vloer is dat je weinig onderhoud eraan hebt en dat het een natuurlijke uitstraling heeft. Daarbij heeft Vinly een geluiddempende werking en laat het gemakkelijk warmte door. Bovendien kun je al een rol krijgen voor €10,- per vierkante meter in allerlei verschillende patronen, structuren en kleuren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *