Welke thermostaat past bij jou?

Een kamerthermostaat kan een hoop goed doen. Je comfort gaat erop vooruit en nieuwere thermostaten kunnen ook nog energiebesparender zijn. Zeker als je huidige thermostaat alleen aan of uit kan. Dat vraagt namelijk relatief veel energie en bovendien heb je weinig controle over de precieze temperatuur in huis. Met nieuwere thermostaten zijn er veel meer mogelijkheden voor comfort en energiebesparing. Je kunt eenvoudig thermostaten bestellen bij verwarming-shop-online. Wat voor soort of merk thermostaat je ook zoekt.  

Soorten thermostaten 

De meeste nieuwe thermostaten zijn digitaal. Daarmee kun je precies instellen op welke temperatuur je je huis wil. Daarmee heb je dus meer controle over de temperatuur. Dit kan op energiezuinige wijze bereikt worden met een modulerende thermostaat. Een modulerende thermostaat werkt alleen met een modulerende ketel. Bij zo’n thermostaat wordt het water in de ketel eenmalig opgewarmd, dat kost vooral energie. Daarna wordt er minder energie gebruikt om het water in de ketel op temperatuur te houden. Andere thermostaten moeten steeds opnieuw het water verwarmen en verbruiken daardoor meer energie. 

Slimme thermostaten 

Er zijn ook nog slimme thermostaten. Daarbij kun je ook de precieze temperatuur bepalen, maar je kunt meer dan dat alleen. Je kunt bijvoorbeeld bepalen dat je een bepaalde temperatuur tussen bepaalde uren wil in huis. Je kunt dit meestal voor elke dag anders instellen. Je kunt ook kiezen voor een slimme thermostaat met een app. Meestal kun je zo’n app ook bedienen als je niet thuis bent. Zo zet je de verwarming al aan voordat je thuis bent of zet je hem uit als je al de deur uit bent.  

Merken thermostaten 

Er zijn meerdere merken thermostaten en de meeste merken hebben meerdere soorten thermostaten in het assortiment. Je vindt bij verwarming-shop-online bijvoorbeeld Vaillant, Junkers en Honeywell thermostaten. Je bestelt ze eenvoudig online en je kunt ze binnen 3 werkdagen thuis verwachten als ze op voorraad zijn.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *