Wat is linkbuilding en waarom is het belangrijk?

Backlinks naar een website zijn een van de meest cruciale elementen in de ranking op zoekmachines, is gebleken uit een recent onderzoek met miljoenen zoekwoorden. In de ogen van Google wint een website waarde met elke backlink die ernaar verwijst. Hierdoor komt jouw website hoger op de ranglijst, waardoor je meer relevante en organische bezoekers op je website kunt aantrekken. Om dit meteen goed aan te pakken is het verstandig om linkbuilding specialisten in te zetten. Deze specialisten, vanuit een bedrijf of zelfstandig, kunnen jou perfect helpen om jouw website bovenaan op Google te krijgen.

Hoe gaat het te werk?

Als je met linkbuilding zou willen beginnen, is het slim om eerst onderzoek te doen naar het verbindingsprofiel van je eigen site of webshop. Zo wordt een goed beeld geschetst van de huidige omstandigheden en de aandachtspunten voor ontwikkeling. Op basis hiervan zal worden gekeken naar hoe het linkprofiel het beste versterkt kan worden en welke focuspunten er zijn. Daarnaast is kwaliteit over kwantiteit belangrijk om in de gaten te houden. Het gaat er bij Google niet om dat jij veel backlinks hebt, maar vooral of deze backlinks van waarde zijn. Als de website waar de link naar jouw pagina niet relevant is, dan heeft een backlink weinig zin. Google zal deze minder boordelen dan een backlink op een pagina die goed aansluit bij jouw website.

Uitbesteden?

Ga je linkbuilding uitbesteden? Dan heb je vaak keuze uit meerdere linkbuilding pakketten. Het is dan belangrijk om bovenstaande punten goed in je achterhoofd te houden. Net als SEO is linkbuilding een investering voor op een langere termijn. Heb daarom geduld en laat het proces zijn werk doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *