Wat is Cortenstaal

Cortenstaal, Ook bekend als “verweringsstaal”,  het handelsmerkproduct Cor-ten is prominent aanwezig in de vooruitstrevende architectuur in Noord-Amerika. Cor-ten is oorspronkelijk ontwikkeld uit een groep gelegeerde staalsoorten die de noodzaak van afwerking of schilderen overbodig maken. Het product ontwikkelt een dunne roesthuid die de binnenste lagen van staal daadwerkelijk beschermt tegen de elementen. Deze huid blijft na verloop van tijd roesten en verweren en krijgt verschillende verschijningsvormen afhankelijk van de omgeving, locatie en blootstelling. Cortenstaal is verkrijgbaar in vele structurele doorsneden en in plaat- en golfplaten. Hoewel Cor-ten sinds de jaren zestig wordt gebruikt in toepassingen van structurele noodzaak en hoge blootstelling, is het pas in de afgelopen tien jaar op de voorgrond gekomen in de architectuurindustrie. In Noord-amerika zijn er 16 residentiële projecten afgerond die Cor-ten als buitenhuid gebruiken – in sommige toepassingen is het de eigenlijke envelop, in andere wordt het toegepast als regenscherm. De unieke combinatie van verwering, design en dichtheid van het materiaal zorgt ervoor dat de verwachting is dat we Cortenstaal de komende decenia alleen maar meer zullen terugzien in gebouwen en sculpturen.

Gebruik van cortenstaal

Cortenstaal wordt in veel internationale gebouwen en constructies gebruikt. Een van de meest interessante is op bruggen. Door de hoge dichtheid van het materiaal is Cortenstaal geschikt voor elke zware omgeving. De staalsoort staat bekend om zijn lange levensduur. Dus zoekt u een staalsoort om in de buitenlucht sculpturen of constructies op te bouwen, dan is cortenstaal de juiste keuze!

Waar Cortenstaal kopen?

Er zijn veel Cortenstaal leveranciers. Een bedrijf dat bekend staat om zijn expertise in Cortenstaal en hun superieure experts is Metaalcenter. Het bedrijf geeft al jaren advies en levert cortenstaal aan andere bedrijven. Dus bent u op zoek naar een vertrouwd bedrijf om uw Cortenstaal te leveren? Metaalcenter is uw expert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *