Wat heb je als professionele bouwvakker allemaal nodig?

Professionele bouwvakkers zijn er tegenwoordig in overvloed. En dat is maar goed ook, want er is altijd vraag naar! Ook het aantal klusbedrijven neemt met de dag toe. Maar wat als jij over al je diploma’s beschikt, maar liever niet in loondienst wilt gaan? Als je de droom hebt om ooit een eigen klusbedrijf op te zetten of om als zzp’er aan de slag te gaan? Waar moet je dan aan denken? Welk gereedschap heb je sowieso nodig? Welke apparaten mogen niet ontbreken? En wat zijn nog meer dingen die jij niet mag vergeten? In dit artikel helpen we je graag een beetje op weg.

Grote machines

Het hangt er natuurlijk volledig van de grootte van jouw bedrijf af of je grote apparaten nodig hebt. Ook je werkzaamheden zijn hierbij van toepassing. Bouwvakkers die dagelijks bezig zijn met het bouwen van woningen of andere grote projecten zullen logischerwijs ook meer geavanceerde apparatuur nodig hebben, dan een klusjesman die in huis de nodige dingen oplost. Bedenk daarom goed welke projecten jij precies aan gaat pakken. Waar ligt jouw specialiteit? Iedere bouwvakker en ieder klusbedrijf is immers anders. 

Wees je er van bewust dat je al deze grote machines ook een plekje moet kunnen geven. Wanneer je sommige machines maar incidenteel gebruikt, kan het dan ook slimmer zijn om deze te huren. Denk bijvoorbeeld aan graafmachines. Groot voordeel is dat je deze vervolgens ook nog eens vaak op de locatie kunt laten brengen, zodat je hier zelf geen omkijken meer naar hebt. 

Bij grote klusbedrijven die dagelijks enorme projecten uitvoeren, kan het financieel doorgaans aantrekkelijker zijn om grote machines zelf aan te schaffen. Zoek dit wel voor de zekerheid goed uit door een kosten-batenanalyse te maken. Wanneer heb je de kosten van de aanschaf eruit? Hoe vaak moet je deze machine dan gebruiken? Hoeveel projecten heb je jaarlijks waarbij de machine nodig is? Door op deze manier te rekenen, weet je precies wat verstandiger is: huren of kopen. 

Onmisbaar gereedschap 


Dan natuurlijk het handgereedschap. Hierbij zijn een aantal items die vrijwel onmisbaar zijn voor iedere klusser. Denk aan een hamer, een zaag, beitels en waterpomptangen. Dit zijn dingen die een handige doe-het-zelver al in de kluskoffer heeft zitten, maar een professionele bouwvakker natuurlijk zeker ook. 

Houd wel rekening met de kwaliteit. Waar een handige doe-het-zelver doorgaans niet al te duur gereedschap hoeft te kopen, ligt dit bij een professionele bouwvakker net een tikkeltje anders. De reden dat een doe-het-zelver geen duur gereedschap hoeft te kopen, is omdat het relatief weinig gebruikt wordt. Een professionele bouwvakker zal echter enorm vaak gebruik maken van het gereedschap. Hierdoor moet het van goede kwaliteit zijn om een goede levensduur te waarborgen. 

Werken op hoogte 

Ook moet er gedacht worden aan hulpmateriaal voor wanneer je op hoogte gaat werken. Denk hierbij niet alleen aan een trap, maar ook aan eventueel een steiger. Dit is cruciaal voor de meeste bouwvakkers en schilders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *