Wat heb je allemaal aan een persluchtsysteem?

Vaak wordt een persluchtsysteem gebruikt op twee manieren. Zo heb je een systeem die meer bezig is met energie lucht, en de ander is juist meer gericht op actieve lucht. Bij energie lucht wordt de energie opgeslagen. Deze energie wordt daarna weer doorgegeven en gebruikt voor mechanische arbeid. Voor actieve lucht is het vaak een proces. Dit proces is gericht op het verbeteren van de perslucht, waardoor je droge en schone lucht krijgt die wordt gebruikt in industrieën zoals chemische en farmaceutische, waar medische apparaten gemaakt worden. Ook kan het gebruikt worden voor verschillende levensmiddelen en voor dranken.

Wat is een persluchtsysteem?

De naam verraadt het al een klein beetje, het systeem werkt met perslucht. In het systeem zit een compressor en verschillende schroefcompressoren, die deze perslucht gebruiken. Deze onderdelen zorgen voor een hoge druk, waardoor je met gemak een slang kunt aansluiten aan verschillende apparaten waardoor er perslucht doorgegeven kan worden. 

Een persluchtsysteem is heel veilig om te gebruiken, wat een van de grootste voordelen is aan het systeem. Je komt namelijk niet zo snel in gevaarlijke situaties, doordat de gassen die gebruikt worden veilig opgeborgen zitten in het systeem en niet zomaar door de ruimte heen kan gaan. Mocht je een groot bedrijf hebben die hiermee wilt werken, is het vooral iets om te overwegen voor de prijs. Het is vrij goedkoop om aan te schaffen, ondanks het wel op maat gemaakt moet worden.

Het nadeel van dit systeem

Ook al is het systeem relatief goedkoop om aan te schaffen, het systeem heeft wel veel gebruik nodig. Een persluchtsysteem wordt vaak gekocht als een vervanger van elektriciteit, maar het is wel goed om te weten dat het wel duurder is dan elektriciteit. Vooral als het niet mogelijk is om te werken met elektriciteit, wat bij meerdere locaties voorkomt, is het wel slim om dit als een oplossing te nemen. Maar ondanks de hogere kosten in gebruik, zorgt het wel voor veel meer veiligheid op de werkvloer. Dus eigenlijk zijn deze kosten wel een beetje te verwaarlozen.

Over Kleinjan Compressoren

Kleinjan Compressoren is een bedrijf die gericht is op het installeren van compressors. Dit bedrijf zorgt voor volledige service, maar ook het onderhoud wordt op hun hals genomen. Zo wordt er op maat advies gegeven voor industriële compressors. Ook worden de compressoren geïnstalleerd en gerepareerd als er helaas toch iets mis mee is. Als de reparatie niet per se nodig is, dan worden er ook onderhoudsbeurten gegeven om reparatie van defecte onderdelen te voorkomen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Almelo, maar het is ook mogelijk om telefonisch contact op te nemen.

Waarom kiezen voor dit bedrijf?

Kleinjan Compressoren bestaat al meer dan 65 jaar. Het is namelijk in 1962 opgericht en is op de dag vandaag nog steeds erg up-to-date. Door het grote pand wat ze gebruiken is het vaak ook mogelijk om direct uit de voorraad leveringen te krijgen. Zo hoef je niet heel erg lang te wachten op belangrijke onderdelen. Ook zijn ze bij dit bedrijf niet bang om eerlijk advies te geven. Hierdoor weet je direct waar je aan toe bent en wat je nodig zal hebben om jouw eigen bedrijf te kunnen verbeteren. Het is mogelijk om een vrijblijvende afspraak te maken, waarbij het zo geregeld kan worden dat het bedrijf langskomt om te kijken en beter advies te kunnen geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *