Waarom steeds meer mensen kiezen voor een PVC vloer

Je hoeft je er maar even in te verdiepen om te ontdekken dat je een veelzijdigheid aan keuzemogelijkheden hebt als je op zoek bent naar een geschikte vloer. De meest gekozen opties zijn de houten vloer, laminaat, parket, PVC vloer, tegels, vinyl, tapijt en een betonvloer. Iedere optie heeft uiteraard een aantal voor- en nadelen. Als we een blik werpen op de verkoopcijfers, zien we een stijgende populariteit van PVC vloeren. Dit roept wellicht de vraag op waarom steeds meer mensen kiezen voor een PVC vloer. In dit artikel ontdek je het antwoord.

Hoe ziet de structuur van een PVC vloer eruit?

Om je een goed inzicht te bieden in de voordelen van vloeren van polyvinylchloride (PVC) is het goed te weten hoe de structuur van deze vloeren eruit ziet. De structuur van dit soort vloeren vormen immers een belangrijke basis voor de voordelen die we verderop in dit artikel onder je aandacht brengen. Een PVC vloer bestaat immers uit diverse lagen polyvinylchloride. Hierdoor krijgt deze kunststof vloer een sterke structuur. Daarnaast wordt deze constructie voorzien van een zeer sterke en slijtvaste toplaag. Deze toplaag kan in ieder gewenst design worden vormgegeven. Dit zorgt ervoor dat een PVC vloer de uitstraling kan krijgen van een authentieke houten vloer of voorzien kan worden van een moderne betonlook. Een PVC vloer is vrijwel niet van deze materialen te onderscheiden en is passend bij iedere woonstijl. 

Voordelen van de keuze voor PVC vloeren

De keuze voor PVC vloeren biedt een aantal praktische voordelen. We hebben het hier over een relatief dunne vloer die waterbestendig is. Dit betekent in de praktijk dat je dit soort vloeren kunt leggen in iedere woonruimte, zelfs in je sanitaire ruimtes. Een ander belangrijk voordeel van de keuze voor een dunne vloer heeft betrekking op de warmte efficiëntie. Een PVC vloer is uitstekend te gebruiken in combinatie met een vloerverwarming. Doordat het een dunne vloer is, gaat er nauwelijks warmte verloren. 

Een ander belangrijk voordeel van de keuze voor PVC vloeren heeft betrekking op de duurzaamheid. De sterke en slijtvaste structuur zorgt ervoor dat je een lange tijd van deze vloer gebruik kunt maken. Daarnaast is een PVC vloer goed schoon te houden wat betekent dat de vloer altijd mooi blijft. Wat weinig mensen weten is dat PVC geluiddempende eigenschappen heeft. Deze vloer is dus uitstekend geschikt als je in een appartement of etage woont. 

PVC leggen, een eenvoudig klusje

Een ander punt die we als reden kunnen aanvoeren waarom steeds meer mensen kiezen voor een PVC vloer is het gebruiksgemak. PVC leggen is relatief eenvoudig te doen. Als je een beetje handige doe-het-zelver bent, is deze klus zeker te doen. Een PVC vloer is zelfs  makkelijk te verhuizen als je de keuze maakt voor een click constructie. Je zou zelfs desgewenst één strook kunnen vervangen als er toch beschadigingen aan de vloer zijn ontstaan.

Hiervoor hoef je dus geen professional in te huren waarmee je dus veel kosten kunt besparen. Dit in combinatie met de relatief lage aanschafprijs van een PVC vloer (zeker als je deze optie vergelijkt met de eerder genoemde andere vloersoorten) is misschien we de belangrijkste reden waarom een PVC vloer een populaire keuze is. Een PVC vloer heeft immers een zeer aantrekkelijke prijs/ kwaliteitverhouding.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *