Waarom frituurvet niet door de gootsteen mag

Op een vrijdagavond heerlijk aan de bittergarnituur? De lekkerste bitterballen komen natuurlijk uit de frituur met vers frituurvet. Maar waar moet je het oude frituurvet laten? Kun je dit door je toilet of gootsteen spoelen? Voorkom dat onze loodgieters in Eindhoven jou te hulp moeten schieten vanwege een verstopte afvoer. Lever je oude frituurvet in bij de supermarkt. 

De gevolgen van frituurvet voor je leidingen

Mocht je nou toch frituurvet door de gootsteen of in je toiletpot hebben gespoeld, dan is er kans op verstopping. Ondanks dat je het met gemak door het toilet kunt spoelen, kan het grote problemen opleveren. Als het vet immers in het riool terecht komt, kan het vet snel stollen. Hierdoor kunnen jij én je buren last krijgen van verstoppingen. En op een verstopt toilet zit niemand te wachten. De gevolgen kunnen groot zijn!

Waar moet je het oude frituurvet dan laten?

Gelukkig zijn er in Eindhoven vele plekken waar je het oude vet of olie kunt inleveren. Vaak dan dit bij supermarkten om de hoek. Onze tip is om lege flessen frituurvet te bewaren en deze te vullen met het oude vet. Dop erop en inleveren bij de supermarkt, milieustraat of inzamelbak.

Last van verstopping, schakel een loodgieter in!

Merk je toch dat het water moeizaam wegloopt of dat het spoelwater in je toilet blijft staan, dan heb je waarschijnlijk last van een verstopping. Niet getreurd: dankzij ons brede netwerk aan loodgieters is er altijd één beschikbaar bij jou in de buurt. Zij kunnen de verstopping verhelpen. 

Verstoppingen kunnen ook andere oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan haren in je doucheputje, toiletpapier in je toilet of etensresten in je afvoer. In veel gevallen kun je zelf met een ontstopper aan de slag. Levert dit niet het gewenste resultaat? Schakel dan de hulp in van een loodgieter. Zij kunnen met speciale middelen jouw verstopping verhelpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *