Verschillende soorten kit

Er zijn enorm veel verschillende soorten kit. De kitten zijn verkrijgbaar in allerlei maten en soorten en ieder type klus is anders. Wij vertellen jou graag welke soorten kit jij kunt gebruiken bij welke klussen. Daarnaast vertellen wij jou graag meer over de kenmerken van bepaalde kitsoorten. Een aantal kitsoorten hebben bepaalde kenmerken, denk hierbij aan de hechting van het kit, de elasticiteit, overschilderbaarheid en de weerbestendigheid. Lees snel verder en ontdek meer over de verschillende kitsoorten.

Acrylaatkit

De acrylaatkitten zijn gemakkelijk te gebruiken. Daarnaast is dit kitsoort bestemd voor het gebruik van kit klussen binnenin huis. Het kitsoort is namelijk gemakkelijk te overschilderen en daarnaast redelijk gemakkelijk aan te brengen. Daarentegen is het acrylaatkit niet bestemd tegen extreme temperaturen. Het is een kitsoort wat redelijk snel droogt ten opzichte van de overige kitsoorten. Daarnaast kan je het kit overschilderen, waardoor je gemakkelijk eenheid kunt creëren.

Siliconenkit

Het siliconenkit is een water- en temperatuurbestendig en enorm elastisch. Dit is de reden waarom het siliconenkit vaak wordt gebruikt in badkamers en keukens. Het materiaal hecht goed op de gladde oppervlaktes. Je kunt helaas niet over het siliconenkit heen schilderen. Daarnaast verkleurd het siliconenkit niet door het licht. Wanneer je het siliconenkit toepast in vochtige ruimtes, dan is dat geen enkel probleem. De schimmels houden namelijk absoluut niet van het siliconenkit. Het siliconenkit blijft in principe altijd redelijk flexibel, ook als het is uitgehard.

Montagekit

Het montagekit zorgt voor het monteren van verschillende materialen tegen de vloer, plafond of  wand. Het montagekit is in principe een soort elastische lijm. De lijm vult de gaten op en vermijd de oneffenheden van de verschillende materialen. De montagekit is een krachtig bevestigingsmiddel voor in de woning. Het is sterk genoeg om tegels, kleine kastjes en grote spiegels op te hangen. Twijfel jij of het montagekit jouw materialen wel kan dragen? Vraag dan om advies bij Kitten & Lijmen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *