Het dak isoleren

De warmte stijgt en daarom is het essentieel om uw dak goed te isoleren. In de zomer schijnt de zon ook volop op uw dak, dus met een goede isolatie houdt u uw huis in de zomer koeler. Als u uw huis beter wilt isoleren, kunt u het beste eerst naar uw dak kijken. Ongeveer 80% van de daken zijn al geïsoleerd, maar het is altijd de moeite waard om een kijkje te nemen. Het volledig isoleren van een dak kost gemiddeld 4000 euro, maar bespaart ook gemiddeld 550 euro per jaar. U heeft het bedrag dus snel terugverdiend.

Isolerende wanden

Als uw dak geïsoleerd is, kunt u kijken naar het op één na belangrijkste onderdeel om te isoleren, uw muren. Huizen hebben bijna altijd een muur met een binnen- en buitengedeelte, daartussenin is ruimte voor isolatie. Het isoleren van muren is vrij eenvoudig en veroorzaakt geen rommel. Het kost gemiddeld 800 euro en bespaart u gemiddeld 220 euro. Dit maakt het een van de goedkoopste en meest efficiënte manieren om uw huis te isoleren. Om te bepalen of dit nuttig is voor uw huis moet u kijken naar de leeftijd van uw huis. Huizen tussen 1920 en 1974 hebben meestal wel isolatie, maar heel weinig. Er is dus veel ruimte voor verbetering. Tussen 1974 en 1992 zijn er vaak nog verbeteringen aan te brengen. Woningen na 1992 zijn vaak al goed geïsoleerd en hebben geen extra isolatie nodig. Voor de zekerheid zou ik er altijd naar kijken.

Dubbele glasisolatie

Het glas in uw kozijnen is ook erg belangrijk bij het isoleren van uw huis. Tegenwoordig is dubbele beglazing altijd de standaard, maar de meeste huizen van voor 1995 hebben nog oude dubbele beglazing of op sommige plaatsen zelfs enkel glas. Vooral bij enkel glas verliest u veel warmte.

Modern dubbel glas, ook wel HR++ genoemd, heeft een metalen isolatielaag aan de binnenzijde, waardoor het veel beter isoleert dan oud dubbel glas. Het vervangen van uw ramen voor HR++ glas kost gemiddeld 3100 euro en bespaart u gemiddeld 250 euro per jaar. Het is dus zeker de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *