Vaste grond onder je voeten

Heel belangrijk in een woning die je helemaal naar je hand wilt zetten maar die ook op alle fronten praktisch moet zijn. Wat voor type vloer kies jij?

Tja, ga er maar aan staan. Een nieuwe vloer uitzoeken. Zolang je het geld ervoor hebt, kun je voor de mooiste luxe artikelen kiezen op dit gebied. Denk aan eikenhout en marmer of andere mooie plavuizen. Besef echter wel dat deze materialen heel veel onderhoud vergen en dus niet voor iedereen geschikt zijn. En de goedkoopste versies van deze stenen en houten vloeren zijn ook nog eens erg poreus, dus moet je om de haverklap weer iets nieuws neerleggen. Dat wil je toch ook niet?

Nee, uiteraard niet. Dus ga je bewust voor iets dat jouw interieur siert maar ook aan al jouw eisen voldoet. En ook nog eens binnen je budget past. Hadden we al ga er maar aan staan gezegd? Want ga er maar aan staan.

Nee, hoor, geintje. Wij helpen je met het kweken van wat inzicht door enkele populaire opties met je door te nemen.

Houten vloer

In zijn vele soorten en vormen is hout nog steeds mateloos populair. En terecht! Het staat prachtig en is, afhankelijk van de vorm, ontzettend gemakkelijk te leggen. Juist, we hebben het over laminaat. Maar dat wil niet zeggen dat je andere houtsoorten links zou moeten laten liggen. Integendeel, iedere variant heeft zo zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van jouw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Eikenhout staat statig, laminaat is praktisch en voor de wat meer doorleefde look kies je natuurlijk voor steigerhout of een OSB plaat. Zorg wel dat de planken een stuk korter zijn dan de breedte van het vertrek, zodat ze de ruimte hebben om te werken. Zo niet, dan trekken ze krom. En om zo lang mogelijk van je duurzame hout te genieten, bewerk je die nog even na met vloerolie.

Visgraat pvc vloer

Kunststof heeft nogal een slechte reputatie, maar die wordt langzaamaan goed gemaakt. Diverse materialen hebben vandaag de dag namelijk een productiemethode die juist beter voor het milieu is dan de nabewerking van vele houtsoorten. Om maar wat te noemen. Bovendien is bijvoorbeeld een visgraat pvc vloer hartstikke duurzaam, isoleert als de beste en werkt ook nog eens geluiddempend. Voelt bovendien heel comfortabel aan je blote voeten!

Gietvloer

Is onderhoudsarm een belangrijk punt voor je? Dan kun je niet om een gietvloer heen. Deze is volledig egaal, verkrijgbaar in jouw favoriete kleur, gemakkelijk te leggen en bevat dus geen groeven. Schoonmaken is een kwestie van dweilen. Ontstaan er onverhoopt beschadigingen? Dan leg je er gewoon een laagje overheen. Simpel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *