Tuintips!

Less is more

Minder is meer! Het is misschien klein beetje een cliché maar het blijft een belangrijke regel. Hoe minder rotzooi en afleiding er in je tuin staat hoe duidelijker het wordt waar je tuin echt om draait. De kunst van het weglaten is echter niet voor iedereen even makkelijk. Maar wanneer je zo veel mogelijk losse dingen uit je tuin weghaalt en deze vervangt voor iets wat echt een meerwaarde heeft zul je merken wat beter is.

Behoud overzicht in je  tuin

Probeer je tuin op een manier in te richtten dat je wel goed overzicht houdt. Wanneer je dit niet doet zie je soms bijna letterlijk door de bomen het bos niet meer en is je tuin bijna niet meer te onderhouden. De ideale indeling voor een overzichtelijke tuin is twee derde deel groen en een derde deel bestrating. Wanneer je vast houd aan deze indeling heb je goed overzicht en kan je je tuin beter onderhouden.

grind

Het is best veel werk om grind aan te leggen, maar wanneer het eenmaal lig ben je ook van veel onderhoud af. Je moet dan af en toe alleen het grind aanharken. Als het grind goed ligt komt er geen onkruid doorheen. Grind is ook waterdoorlatend, hierdoor ontstaan er geen plassen na veel regen. Bij andere alternatieven zoals tegels of bestrating heb je dit probleem soms wel.

Niet teveel steen

Sommige mensen denken dat als ze hun hele tuin bestraten ze dan van het onderhoud af zijn. Dit is natuurlijk niet helemaal waar. Bestrating of tegels worden ook vies. Vaak komt er groene aanslag op de bestrating waardoor deze glad wordt. Wil je dit voorkomen moet je de tegels impregneren en heb je ook speciale voegmortel nodig om onkruid tegen te gaan. Je tuin wordt natuurlijk ook niet mooier van al dat steen. Probeer je dus aan de regel te houden van; twee derde deel groen een derde deel bestrating.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *