Tips om de juiste raamdecoratie per ruimte te kiezen!

Raamdecoratie kan je kamer maken of breken, maar het heeft niet alleen een stijlvolle functie. De functionaliteit is eigenlijk net zo belangrijk. Denk hierbij aan hoeveel privacy je nodig hebt en hoeveel licht je binnen wilt laten. Wij geven je tips per ruimte zodat jij de juiste decoratie voor jouw ramen kan kiezen!

Raamdecoratie in je woonkamer

De woonkamer is waar je jouw bezoek ontvangt en daarom gelijk de showroom van jouw interieurstijl. Het is dan ook van belang om jouw raamdecoratie aan te laten sluiten op jouw stijl en inrichting. Met houten jaloezieën op maat kun je nooit verkeerd zitten. Je kunt hiermee daglicht binnenlaten en tegelijkertijd je privacy behouden. Door het variërende aanbod in tinten en afwerkingen passen ze in iedere woonstijl. Je kunt hier bovenop nog een mooie set gordijnen kiezen om extra punten te scoren.

Dit is onmisbaar in je slaapkamer

Wanneer je in slaap probeert te vallen wil je niet gestoord worden door invallend licht of klapperende gordijnen. Het kiezen van de juiste raambekleding hierdoor is ontzettend belangrijk. Je kunt het beste gaan voor verduisterende rolgordijnen. Wil je extra controle over de lichtinval of heb je een rolgordijn nodig voor een schuin dakraam? Dan kun je dit op maat laten maken bij ilumio raamdecoratie.

Vochtbestendige raambekleding

Helaas ontkom je niet aan vuil en vocht in de keuken en badkamer. Je dient dan ook vochtbestendige raamdecoratie te kiezen die makkelijk schoon te maken is. Denk in de keuken aan een plisségordijn of rolgordijn. Ze zijn allebei volledig gemaakt van polyester, waardoor ze gemakkelijker schoon te maken zijn. Je hebt natuurlijk geen zin om hier nog veel tijd aan te besteden nadat je heel je keuken geboend hebt!

Beschimmeld, vergeeld of beschadigde raambekleding in de badkamer kun je voorkomen door een vochtbestendige variant te kiezen. Zowel polyester als aluminium bieden dit. Je doet er dan goed aan om te kiezen voor klassieke polyester plisségordijnen, een mooi vouwgordijn of aluminium jaloezieën. Ze laten allemaal licht door zonder je privacy te verliezen en zijn een mooie toevoeging aan je badkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *