Terrastegels

Wanneer je besluit om een terras aan te leggen, heb je veel keuze uit verschillende variaties terrastegels. Iedere terrastegel heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo zijn er verschillende behandelingen, afmetingen, diktes en eigenschappen die invloed hebben op de kwaliteit en de prijs van de tegel. Voordat je besluit om je terras te bestraten, is het belangrijk om de belangrijkste verschillen in terrastegels goed te begrijpen. 

Betontegels

Meestal worden terrastegels gemaakt van beton. Ze zijn zeer sterk en helemaal vorstbestendig. De onbewerkte betontegels, zijn vaak gevoeliger voor algen, mos en kleurverlies. Hierdoor zijn de tegels goedkoop en is onderhoud regelmatig nodig. 

Behandelde Betontegels

Er bestaan verschillende behandelingen voor betontegels, die de kwaliteit verhogen. Betontegels kunnen geïmpregneerd zijn, hierdoor is de terrastegel makkelijker schoon te maken en beter beschermt tegen vocht en vuil. Hierdoor gaat de tegel direct langer mee en ligt de prijs hoger.

Bij terrastegels met een deklaag (ook wel toplaag genoemd) is er een speciale bovenste laag aangebracht, waardoor de kleur langer goed blijft en de tegel een luxe uiterlijk krijgt.

Wanneer een terrastegel een coating heeft, dan wil dat zeggen dat hij een laklaag heeft die waterafstotend en vlekbestendig is. Deze tegels hebben weinig onderhoud nodig. 

Terrastegels van natuursteen en keramiek

Natuurstenen terrastegels bestaan uit natuurlijke materialen en zijn vaak een stuk duurder, dit komt omdat ze vrijwel geen vocht opnemen en vriendelijk zijn in onderhoud.

Keramische terrastegels zijn ook populair voor de bestrating van terrassen. Deze zijn gemaakt van klei, zand en bindmiddel en zijn vaak een stuk minder dik. Meestal zijn deze duurder.  

Kies de juiste terrastegels bij Sleiderink!

Nu je weet dat het aanbod van terrastegels enorm is, is het tijd om dé terrastegel te kiezen. Bij Sleiderink vind je een ruim assortiment. Kijk goed naar de soort, de afwerkingen en de eigenschappen. (En kies natuurlijk een mooi kleurtje!) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *