Plannen om je huis te verbouwen? Vergeet je verzekeringen niet aan te passen!

Van een doe-het-zelf-project tot een ingrijpende verbouwing, alles wat je aan je huis verbouwt voegt sfeer toe. Door middel van een verbouwing kan je langzamerhand – of in één keer – het huis van je dromen creëren. Het plannen en uitvoeren is een groot project, maar op deze manier hoef je ten slotte niet je woning te verlaten.

Het plannen van een verbouwing

Het renoveren van een huis is misschien spannend (en potentieel winstgevend) om te doen, maar het kan ook behoorlijk ontmoedigend zijn. Het is een verstandig idee om een huis te renoveren met de verwachting dat er veel verrassingen voor de deur staan.

Om de verbouwing wat makkelijker te maken voor je portemonnee, kun je de projecten onderverdelen in doe-het-zelf en de professionele aannemers die je in huurt. Zorg ervoor dat je meerdere offertes vergelijkt, zodat je niet te veel betaald voor het project dat je uitbesteed. Vergeet tegelijkertijd niet om te kijken naar ervaring en recensies van de aannemers. Je kan dan wel voor de voordeligste optie kiezen, maar wanneer deze er weinig verstand van heeft kan dit je op lange termijn meer geld en tijd kosten.

Vergeet je verzekeringen niet!

Dit is even schrikken. Bijna 80% van de Nederlanders die iets verbouwen aan hun woning denken hierbij niet aan het aanpassen van hun opstalverzekering. Een kleine verbouwing heeft vaak al veel invloed op de waarde van je huis (of tuin). Wanneer je dit niet doorgeeft aan je verzekering, kan het zo zijn dat je garantie tegen onderverzekering komt te vervallen. Dit is natuurlijk niet iets wat je wilt!

De kans is groot dat je ook meubels en andere spullen die niet in je huis vastzitten vervangt tijdens een verbouwing. Check dus ook of dat je inboedelverzekering nog dekkend is nadat je je droomhuis hebt gecreëerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *