Moet je een verbouwing met de vloer of de muur beginnen?

Wanneer jij besluit dat het de hoogste tijd voor een renovatie van jouw huis is, dan moet er veelal behoorlijk wat gepland worden. Eén van de belangrijkste vragen waarmee mensen aan het begin van een renovatie worden geconfronteerd, is waar mee te beginnen? De muur of de  vloer. Er is hier helaas geen pasklaar antwoord op.

Sommige mensen zeggen dat je met het schilderen van de muren moet beginnen. Zodat je geen verf op je nieuwe vloeren krijgt. Terwijl anderen er flink op aandringen dat eerst het (mogelijk) langdurige proces van het leggen van vloeren voltooid moet worden. Het is daarom geen verrassing te noemen, dat het antwoord op deze vraag varieert. En afhankelijk is van het type renovatie dat jij gaat uitvoeren en welk onderdeel delicater is.

Wanneer eerst met de vloeren te beginnen

Een hardhouten vloer, of een vergelijkbaar type vloer, dat veel geschuurd moet worden, moet over het algemeen voordat er iets anders wordt voltooid geïnstalleerd worden. Het stof dat tijdens dit proces ontstaat, kan je pas geverfde muren en HomingXL deuren beschadigen. Om er zo zeker een grote puinhoop van te maken.

Maar ook als je er bang voor bent dat de plinten beschadigd raken of dat  jij van plan bent deze te vervangen. Dan kan het in dit geval ook beter zijn om eerst de vloeren te doen. Dit bespaart immers tijd omdat je dan niet meer eventuele schade hoeft te repareren of de plinten hoeft te schilderen nadat de vloer is afgewerkt.

Onthoud daarnaast dat er diverse soorten muurbedekkingen zijn die makkelijk te beschadigen zijn. Dus als jij denkt dat jouw wandbekleding delicaat is, begin dan eerst met het leggen de vloeren. In plaats van je achteraf zorgen over het beschermen van je muren te maken. Het is bovendien een stuk eenvoudiger om de vloeren in je huis te beschermen als ze klaar zijn. Dan om delicate muren te beschermen.

Wanneer eerst met de muren te beginnen

Als je een oud stuk tapijt hebt liggen, of een ander type vloerbedekking hebt, waarbij het niet uitmaakt dat er verf op komt, dan kan het jou veel tijd besparen om eerst met de muren te beginnen. Je hoeft de vloer nu niet meer zorgvuldig te bedekken. En je kan je gewoon ontspannen op jouw renovatieproject concentreren.

Daarnaast is het een feit dat al die vloeren die een eenvoudige installatie vereisen, ook gemakkelijk geïnstalleerd kunnen worden nadat al je muren geverfd zijn. Dit geldt met name voor vloeren die al vooraf zijn afgewerkt, zoals geconstrueerd hardhout, laminaat en luxe vinyltegels.

Bovendien is het zo, dat door een kamer van haar verf of behang te ontdoen, dit de grootte en vorm van de kamer verandert. Soms lijkt de kamer, afhankelijk van het type muurverf dat je hebt gebruikt, dan wat groter of kleiner.

Dus als jij jouw te renoveren kamer liever eerst in haar kale vorm wilt zien. Dan kun je maar beter eerst met de muren beginnen. Want zo kun jij daarna een beter plan maken dat de werkelijke ruimte van de kamer maximaliseert.

Uiteindelijk is het zo dat het belangrijkste dat jij bij het renoveren kunt doen. Het deel van de kamer zorgvuldig te beschermen dat al is voltooid. Ga pas daarna verder met jouw gewenste renovatie. Zo zal jouw kans op een beter eindresultaat gegarandeerd hoger zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *