Met deze tips zorg jij voor een veilig en effectief magazijn!

Een goed georganiseerd en schoon magazijn draagt ​​bij aan een hoge productiviteit. Het zou veel duidelijker zijn als je wist waar alles was. Er zijn veel algemene regels en tips om je magazijn zo georganiseerd mogelijk te houden. Als je hier meer over wilt weten, raden we je aan het volgende te doen:

Label de locaties

Het beste advies is waarschijnlijk het eenvoudigste. Maar  je zou verbaasd zijn hoe vaak de simpelste nog steeds fout gaan. De beste manier om orde en duidelijkheid in je inventaris te creëren, is door alles op één  plek te bewaren. Gebruik bijvoorbeeld labels om deze locaties te markeren. Zo staat alles altijd op de juiste plek.

Verbeter het verpakkingsproces

Welke artikelen verkopen goed en welke  worden samen in één pakket verzonden? Kunnen deze producten op hetzelfde schap worden geplaatst om  een ​​goede route te creëren of effect te bereiken? Door optimale locaties te specificeren waar producten moeten worden gemaakt, kunt u niet alleen het verpakkingsproces verbeteren, maar ook gezondheidsproblemen van werknemers minimaliseren.

Zorg voor een veilige werkomgeving

Nu horen we al je wat je denkt: “Wat is er mis met een vies magazijn?” Wel is het belangrijk om het magazijn schoon te houden. Niet alleen voor arbeidsinspecteurs, maar ook voor werknemers. Uit onderzoek blijkt dat medewerkers een goed gestructureerd en goed onderhouden magazijn waarderen. Het grootste voordeel hiervan is de duidelijke indruk, de veilige en effectieve werkomgeving wordt vergroot.

Stellingstunt.nl


Besef je na het lezen van deze tips dat je meer magazijnstellingen  nodig hebt voor een efficiënter magazijn? Met een ruim aanbod aan stellingen heeft Stellingstunt voor ieder wat wils. Stellingstunt is al jaren een inventarisatie expert. Medewerkers nemen deel aan de dagelijkse aan- en demontage van de bedrijfsinventaris. Dus of je nu op zoek bent naar een magazijnstelling of onderdelen daarvan, op hun website bestel je eenvoudig alles. Meer weten over de mogelijkheden die Stellingstunt.nl biedt? Aarzel niet om contact op te nemen met hun experts. Ze helpen je graag verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *