LED spots komen overal tot hun recht

Wanneer je gaat verbouwen, heb je in veel gevallen de kans om dingen anders aan te pakken. Je kunt meteen zorgen voor de gewenste verbeteringen en ruimtes zo afwerken als je zelf wilt. Pak dat moment dan ook. Ben jij aan het verbouwen, of heb je een verbouwing gepland, en ga je ook aan de slag met het lichtplan? Waarom zou je dan niet zorgen voor LED spots? LED spots komen eigenlijk overal tot hun recht en bieden alleen maar voordelen. Benieuwd? Lees verder.

De meeste verbouwers kiezen natuurlijk voor fraaie spots

Vraag het een willekeurige verbouwer en hij/zij zal antwoorden dat afwerking ontzettend belangrijk is. Terecht, natuurlijk. Want als je huis gaat opknappen of je pand verbouwen, doe je dit in principe met het oog op de lange termijn. Je wilt zorgen voor een solide basis waar je jarenlang plezier van hebt. Met het oog op het lichtplan, betekent dit dat je soms goed vooruit moet denken. Je lichtplan gooi je eenmaal voltooid natuurlijk niet zomaar meer overhoop. Op veel plekken vinden mensen spots vaak het mooist. Denk aan het toilet, de badkamer, maar ook in de zithoek. Bovendien blijven spots zeker niet beperkt tot particuliere verbouwingen. In winkels zijn spots onder andere prachtig in etalages en in de horeca worden ze veel gebruikt voor het creëren van een sfeervolle plek. Helemaal wanneer je ze ook nog kunt dimmen.

Met LED spots profiteer je van lagere energiekosten

Ben jij op zoek naar LED spots voor jouw verbouwproject? Of het nu gaat om een kleine klus of een complete make-over: met de juiste LED spots doe je altijd een goede investering. Spots plaatsen is aantrekkelijk. Nu hebben spots sowieso al de reputatie zuiniger te zijn dan gewone peertjes (gloei- en spaarlampen), maar het kan nog een stuk beter. Wie anno nu gaat verbouwen, kiest natuurlijk voor LED spots. Met LED spots bespaar je op de energiekosten. Dat is – zeker in deze tijden – geen overbodige luxe. Bovendien plaats je al snel behoorlijke aantallen spots.

Is energiebesparing dan de enige reden om voor LED spots te gaan? Zeker niet. Dadelijk nog wat meer over de uitstraling. Maar eerst dit: vergeet vooral ook niet dat je naar LED spots haast geen omkijken hebt. Deze kennen een ontzettend lange levensduur. En dat is fijn. Spots verwisselen is weliswaar echt geen hogere wetenschap; het is desondanks niet net zo snel als even een peertje uit- en indraaien. Investeer je in LED spots, dan weet je zeker dat je vele jaren lang hier zorgeloos van geniet.

Alle intensiteiten en kleuren zijn anno nu mogelijk

Over genieten gesproken: iedereen die de ontwikkelingen ook maar een beetje heeft gevolgd, weet dat LED al lang niet meer zorgt voor kil licht. Inderdaad: in de beginjaren was er wel wat kritiek op het gebrek aan warmte van LEDs. LED spots vormden daarop geen uitzondering. Dit terwijl juist bij spots, die vaak worden gebruikt op knusse plekken, warmte zo belangrijk is. Maak je geen zorgen: LED spots zijn in allerlei tinten verkrijgbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *