KLUSINSPIRATIE VOOR DE ZOMER

Het is nog onduidelijk of we deze zomer op vakantie kunnen, maar klussen kan gelukkig altijd! Als je toch een paar dagen of zelfs weken vrij hebt, hoe leuk is het dan om thuis aan de slag te gaan? In een aantal dagen kun je jouw huis helemaal opknappen. Hoe je dat doet? Dat lees je hier!

Frisse muren

De zon komt steeds vaker tevoorschijn en dat betekent ook dat het meer opvalt als er een vlekje op de muur zit of als de muur een beetje verkleurd is. Geef de muren daarom een nieuw kleurtje! Verf die donkere muur weer in een lichte, zomerse kleur om een echt zomergevoel te krijgen. Het kost weinig geld en tijd, dus het is het zeker waard. Er zijn regelmatig aanbiedingen in woonwinkels. Of vraag eens rond of er iemand van jouw vrienden of familie nog een pot heeft staan.

Het huis pimpen

Als je de muren een nieuw kleurtje gegeven hebt, dan is het tijd om het huis te pimpen. Dit kan met nieuwe aankleding en accessoires. Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om andere raamdecoratie op te hangen? Zeker nu de zomer er weer aankomt is het goed om daar rekening mee te houden. Als het altijd erg warm wordt binnen, dan kun je zonwerende rolgordijnen of verduisterende gordijnen ophangen. Deze houden veel zonlicht tegen, waardoor het een stuk koeler blijft in huis. Maar ook in de winter blijft het met verduisterende gordijnen veel warmer binnen. Win-win, dus! Houd je het liever wat lichter in huis? Kies dan voor houten jaloezie├źn op maat. Deze laten veel daglicht binnen, maar houden de gluurders buiten! Je kunt het huis ook pimpen met een paar mooie lijsten aan de muur. Geef de kussens op de bank ook eens een andere hoes en scoor een nieuwe plant in het tuincentrum. Als je alle accessoires in lichte kleuren houdt, dan ziet het er meteen lekker zomers uit!

Balkon of tuin

Het is ook een goed moment om het balkon of de tuin weer eens op te knappen. Zoek alle spullen uit, haal het onkruid weg en maak een sopje voor de tuinset. Ga een (mid)dagje naar een groot tuincentrum en scoor hier mooie planten. Maak het voor de warme zomeravonden gezellig met lampjes en kaarsen. Zo kun jij de hele zomer genieten van jouw buitenruimte, tot in de late uurtjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *