Kleine elementen die de hele woonstijl van je huis kunnen veranderen

Heb jij behoefte aan een nieuwe stijl in huis? Of ben je bezig in je nieuwe klushuis en ben je nog zoekende naar je woonstijl of hoe je deze moet gaan verwezenlijken? Dan geven we je graag wat tips over kleine elementen die veel impact kunnen hebben op de stijl en sfeer van je huis.

Deuren en toebehoren

Deuren kunnen veel impact hebben op de stijl van je huis. Ga je voor een vlakke deur of neem je een deur met panelen? Deze keuze alleen al kan veel verschil maken. Voor een moderne stijl ga je het liefst voor een effen gladde deur. Voor de meeste andere stijlen zijn paneeldeuren de beste optie. Daarnaast kun je spelen met het deurbeslag. Ga je voor moderne deurklinken of retro deurklinken? De laatste optie past erg goed in een jaren 30 woning of woningen met een landelijke of klassieke stijl.

De portier bekleding heeft daarnaast ook een grote impact op de stijl. Kies een strakke en simpele lijst voor een moderne look. De meeste andere stijlen kunnen wel een sierlijke lijst gebruiken.

Plinten

De plinten zijn vaak ook een ondergewaardeerd element in een woning. De vloer wordt altijd aandachtig gekozen en zorgvuldig gelegd. De plinten zijn hier een belangrijke afwerking van. Simpele plakplinten kunnen bij verschillende stijlen erg goed staan. Ze zijn onopvallend en minimalistisch. Toch staan grote brede plinten die tegen de muur worden bevestigd ook erg mooi bij bijna elke woonstijl. Deze plinten tillen het geheel van basic naar een echt afgemaakt geheel.

De muren verven

Oké de muren zijn niet heel klein, maar het is ook geen ingewikkelde klus om een paar muren te verven en het is wel een perfecte manier om je woonstijl te veranderen. Wil je moderner gaan? Kies dan strak wit of een pallet aan beige tinten. Wil je een romantische stijl? Kies dan een oud roze tint en verf hier een lambrisering mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *