Je huis renoveren: welke investeringen kun je beter niet doen?

Voordat mensen hun huis verkopen, wordt er vaak nog het een en ander aan geklust. Hiermee hopen mensen de waarde van hun huis te verhogen, omdat de woning aantrekkelijker wordt. Maar, wordt de waarde van je huis wel echt hoger door erin te investeren? Lang niet elke investering zorgt ervoor dat potentiële kopers meer geld over hebben voor de woning: je verdient dus niet altijd je investering terug. Welke investeringen kun je beter niet maken als je je huis gaat verkopen?

Keuken

Op de vraag of je je keuken beter kunt renoveren voordat de woning te koop wordt gezet is er meestal een erg duidelijk antwoord: nee. Het renoveren of verbouwen van een keuken is namelijk erg duur en het verhoogt de waarde van de woning relatief weinig. Een keuken is namelijk erg smaakgevoelig. Jij kunt het idee hebben dat je een geweldige keuken hebt geplaatst, terwijl de potentiële kopers daar heel anders over denken en daar niet zoveel geld voor over hebben.

Cv-ketel

Alhoewel een verouderde cv-ketel de waarde van je huis vermindert, is het niet per se voordelig om deze te vervangen voordat je je huis te koop zet. Er bestaat namelijk een kans dat je deze investering niet helemaal terugverdient. Tegenwoordig zijn er heel veel andere manieren om je huis duurzamer te maken, waar geen cv-ketel bij komt kijken. Voor warmtepompen of zonnepanelen zijn bijvoorbeeld helemaal geen cv-ketels meer nodig. Als de nieuwe bewoners willen investeren in dergelijke installaties hebben ze dus helemaal niks aan een nieuwe cv-ketel!

Isolatie van de woning

Een goed geïsoleerd huis verkoopt beter. Wanneer je je huis verkoopt, is een energielabel verplicht. Het energielabel geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is en wat dus ook de verwachte energiekosten zullen zijn. Hoe beter het energielabel, hoe lager de verwachte energiekosten. Dit kan dus een belangrijke factor zijn in de koopbeslissing. Toch is het waarschijnlijk beter om niet te investeren in extra isolatie van je woning. Het zijn namelijk erg hoge investeringen die je meestal niet terugverdient.Maak je je druk over de verkoop van je huis als je níét investeert in bepaalde renovaties? Denk eens na over een huizenopkoper. Je hoeft dan niet langer te twijfelen over of bepaalde renovaties wel of niet gedaan moeten worden; een huizenopkoper koopt huizen ongeacht de staat waar ze in verkeren. Als de huizenopkoper een bod doet, ben je zelfs van de verkoop van een klushuis verzekerd. Op die manier kun je dus geen foute keuze maken! Verkoop je kluswoning aan Bagro Vastgoed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *