Je eigen tuinontwerp maken

Om een nieuwe tuin te ontwerp is veel meet- en denkwerk nodig en er zijn een hoop dingen waar je aan moet denken. Het is namelijk belangrijk dat er een goede basis wordt gelegd. Lees hier wat tips hoe je hiermee aan de slag kunt gaan!

Meten is weten

Maak een duidelijke plattegrond op schaal van je tuin. Zorg dat je hierbij met z’n tweeën bent, in je eentje hoekjes en kantjes opmeten is niet altijd even gemakkelijk. Teken op de plattegrond ook je huis en alle ramen en deuren. Dit is belangrijk om te kunnen weten waar er een looppad moet komen of waar ruimte moet zijn om een deur of raam te openen.

Zon of schaduw?

Het is handig om te weten waar het noorden en zuiden is in de tuin in verband met de stand van de zon in de loop van de dag. In het meest ideale geval is het fijn om een zithoek te hebben in zowel de zon als schaduw. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om zelf een schaduwplek te creëren met behulp van een overkapping of een schaduwdoek met mooie houten palen van Adéquat.

Vlekkenplan

Maak een schets in de vorm van een vlekkenplan! Dit is een makkelijke manier om aan te geven waar je je verschillende basisbenodigdheden wil hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: terras, gazon, vijver, bomen, looppaden, pergola, moestuin, hagen, tuinhuisje, speeltoestellen of leidingen voor elektriciteit. Denk ook aan de kleine dingen zoals een buitenkraantje of bijvoorbeeld een plaats voor de kliko’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *