Is overstappen naar een andere energieleverancier lastig?

Wil jij graag op maandelijkse basis veel geld besparen? Of wil je mogelijk van een leuk welkomstcadeau profiteren? Dan is het aan te raden om een goede vergelijking tussen verschillende energieleveranciers te maken. Mogelijk kun je overstappen naar bijvoorbeeld Green NL, waardoor je maandelijks geld weet te besparen.

In de wandelgangen horen wij wel eens voorbijkomen dat het overstappen naar een andere energieleverancier lastig is. is dat wel echt het geval? En wat moet je precies zelf regelen? 

Het vergelijken neemt veel tijd in beslag

We kunnen alvast het volgende verklappen; het overstappen naar een andere energieleverancier is zeker niet lastig. Het enige waar je rekening mee moet houden, is met een forse tijdsinvestering. Je bent al snel uren zoet met het vergelijken van de verschillende leveranciers en contracten. 

Op den duur levert deze vergelijking je echter veel op. Zo kun je op maandelijkse basis geld besparen; dat is nooit verkeerd, toch?

De overstap wordt voor je geregeld

Heb je een geweldig energiecontract gevonden? Ben je overtuigd van de leverancier, de voorwaarden en het prijskaartje? Dan kun je via internet makkelijk dit nieuwe energiecontract afsluiten. Jouw nieuwe energieleverancier gaat vervolgens direct voor je aan het werk. Eigenlijk hoef jij maar één ding te doen: de gewenste ingangsdatum aan te geven.

Jouw nieuwe energieleverancier neemt vervolgens contact met jouw huidige energieleverancier op. Jouw huidige contract wordt stopgezet vanaf de ingangsdatum, terwijl jouw nieuwe contract ingaat vanaf de ingangsdatum. 

Eigenlijk wordt dus al het werk voor jou uit handen genomen. Overstappen energie is dan ook zeker niet super lastig te noemen. Zoals hierboven reeds aangegeven, moet je alleen rekening houden met een flinke tijdsinvestering.

Doe navraag

Gaat de overstap ook altijd vlekkeloos? Dat is helaas niet altijd het geval. Het kan daarom nooit kwaad om nog even navraag te doen of alles geregeld is. Check dit bij jouw nieuwe energieleverancier en voorkom daarmee onnodige fouten. 

Nadat je overgestapt bent, geniet je direct van zwaarwegende voordelen. Als je elke maand bijvoorbeeld 20 euro minder hoeft te betalen, is dit op jaarlijkse basis een flinke besparing. Een besparing waarvoor jij alleen het uitzoekwerk hebt hoeven te verrichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *