Hou je hoofd koel met een mobiele airco

De zomer staat weer voor de deur! Tijd om te relaxen en genieten van de warme zon. Binnenshuis is het fijn om je hoofd koel te houden. Een mobiele airco is dan heel prettig. Doordat deze op wieltjes staat, verplaats je hem simpel en snel naar iedere kamer in huis zoals je zolder- of slaapkamer. Werk je nog altijd vanuit huis, dan heeft hij binnen een mum van tijd je thuiskantoor aangenaam fris. Hang de slang eenvoudigweg uit je raam, stel de gewenste temperatuur in en geniet direct van de koelte om je heen. 

Diverse varianten 

Er zijn verschillende varianten op de markt waaronder kleine airco‚Äôs, stille exemplaren en de wat grotere modellen die geschikt zijn om een grotere ruimte te koelen. Verplaatsbare airco’s uit de wat duurdere prijsklasse hebben vaak zelfs ook de optie om te verwarmen. Op deze manier is hij niet alleen verkwikkend op warme zomerdagen, maar heb je er ook in de winter iets aan!

Geen specialist nodig voor de installatie

De installatie van het apparaat kun je heel makkelijk zelf doen. Plaats hem dichtbij een (schuif)raam, op bijvoorbeeld je slaapkamer of zolder. De meegeleverde slang voor de luchtafvoer bevestig je op de mobiele airco en vervolgens hang je de slang in de raamopening naar buiten. De afvoerslang zorgt ervoor dat warme lucht uit je kamer wordt weggepompt zodat de temperatuur in de betreffende ruimte daalt. Een afvoerslang is nodig omdat hij veel warme lucht uit je kamer moet wegpompen om de temperatuur te kunnen laten dalen. Het opvangbakje van het condenswater haalt 1 tot 2 liter water per uur uit de lucht en vangt dit op; je moet dit dan ook regelmatig legen. Dit komt doordat er in de afgevoerde warme lucht meer vocht zit dan in koele lucht. Daaruit kun je concluderen dat hij niet alleen koelt, maar tegelijkertijd ook de lucht ontvochtigt wat zorgt voor een beter binnenklimaat. Op zoek naar de beste mobiele airco voor jouw situatie dus.

Dus wil je er deze zomer niet warmpjes bij zitten, kies dan voor de veelzijdigheid en flexibiliteit van een mobiele airco! Wil je een goedkoper alternatief? Dan is een aircooler misschien wat voor jou. Echter is dit apparaat wel aanzienlijk minder effectief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *