Hoe herken ik een lekkage?

Een lekkage kan een groot probleem worden in huis of op kantoor. Daarom wil je er snel bij zijn en de lekkage verhelpen. Dan is het wel eerst belangrijk om de lekkage te kunnen herkennen. Dat kan soms heel gemakkelijk zijn, maar soms moet je wat meer kennis hebben om te ontdekken wat het probleem is en waar je het kan vinden. De volgende tips kunnen je in ieder geval helpen bij het opsporen ervan.

Op zoek naar water

De gemakkelijkste manier om een lekkage te herkennen is natuurlijk een duidelijke natte plek. Zie je ergens dat er een plas water ligt? Of is het vochtig op plekken waar dit niet hoort, dan is dat een goede indicatie dat er ergens een lekkende leiding te vinden is. Het is slim om je daar dus eerst op te richten. Al is het wel zo dat een lekkende leiding niet altijd een duidelijke plas water oplevert. In dat geval zijn er andere indicaties.

Plekken en schimmelvorming

Wanneer het niet direct een duidelijke plas water oplevert, dan kan het best zijn dat de lekkage wat langer zijn gang kan gaan dan je zou willen. In dat opzicht is het dan  goed om vochtplekken en schimmelvorming te kunnen herkennen. Dit komt namelijk ook altijd voort uit het feit dat je met een lekkage te maken hebt. Wanneer je donkere vlekken op het plafond of de muur ziet, dan is het tijd voor actie.

Letten op de rekening

Wanneer er geen water ligt en geen plekken te vinden zijn, dan is er nog een laatste indicatie dat er iets niet in orde is. Het gaat dan om de hoogte van de rekening. Wanneer je steeds meer lijkt te gaan betalen, maar je niet meer water bent gaan gebruiken, dan is het zo dat er kans is dat er ergens een lek zit. Omdat het niet zo gemakkelijk te vinden is, schakel je dan een specialist in om te gaan zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *