Hoe gaat een stucadoor te werk?

Een stucadoor werkt muren en plafonds af met een laag stucwerk of pleisterwerk. Een stukadoor is een echte vakman en praktisch ingesteld. Een JL stucadoors vertelt dat een stucadoor uiteenlopende werkzaamheden heeft. Zo variëren de werkzaamheden van het voorbereiden van oppervlak tot het repareren van oude stuclagen en het gladmaken van oppervlaktes. Een professionele stukadoor met jaren ervaring weet welke techniek nodig is op welke muur en kan bepalen wat de juiste tussen dikte en mix van het mortel is voor uw muur. Nadat een muur gestuct is kunnen de volgende werkzaamheden beginnen. Denk hierbij aan het schilderen of behangen.

Welke soort stucwerk zijn er?

Er zijn verschillende soorten stucwerk om jouw plafond of gevel mee af te laten werken? Elk hebben zij een unieke karakter. Welke soorten stucwerk zijn er?

  • Raapwerk, het aanbrengen van een laag onder tegels in de badkamer of keuken
  • Pleisterwerk, een gladde wand- of plafond afwerking gemaakt uit kalk of gips
  • Betonlook, de betonlook zegt het eigenlijk al. Een muur met een stoere eigentijdse donker uiterlijk
  • Restauratiewerkzaamheden, het herstellen van beschadigd stucwerk
  • Lijstwerk, het aanbrengen van lijsten tussen plafond en muur

Elk soort stucwerk wordt op een unieke manier aangebracht. Een ervaren stucadoor weet hoe het stucwerk op verschillende muren en plafonds wordt aangebracht. Een stucadoor kan zich specialiseren in een vorm van stucwerk. Maar een stucadoorsbedrijf heeft in veel gevallen de beschikking over personeel dat verschillende technieken kan toepassen.

Waar herken je een goede stucadoor aan?

Volgens een Stucadoor uit Limburg is een goede stucadoor is te herkennen aan zijn keurmerken. De stucadoor is in het bezit van het NOA-keurmerk of Afbouwkeur/Stuckeur. Deze keurmerken zorgen ervoor dat de consument kwalitatief goed werk afgeleverd krijgen en creeren een vertrouwen tussen het stucadoorsbedrijf en consument. Ook de jaren aan ervaring zullen zorgen voor een hogere kwaliteit stucwerk. Bij het inschatten of een stukadoor goed werk aflevert, kan het zoeken naar (online) reviews een goede maatstaf zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *