Een wollen vloerkleed of synthetisch: Wat is beter voor je huis?

Wollen tapijten zijn een populaire keuze voor veel huiseigenaren vanwege hun natuurlijke vezels en duurzaamheid. Ze zijn er in verschillende vormen en maten, dus er is er zeker een die perfect bij uw huis past. Wollen tapijten zijn ook gemakkelijk te onderhouden en gaan jaren mee als ze goed worden onderhouden. In deze blog bespreken we de voordelen van een wollen tapijt ten opzichte van een synthetisch tapijt.

Een wollen vloerkleed van natuurlijke vezels

Wollen vloerkleden worden gemaakt van wol, waardoor ze milieuvriendelijk zijn. Wol is ook een hernieuwbare grondstof, dus je kan met een gerust hart wol in je huis gebruiken. Een wollen vloerkleed is daarbij een betere keuze dan een synthetisch kleed. Er wordt namelijk olie gebruikt in het produceren van kunststof kleden. Synthetische tapijten zijn gemaakt van kunstmatige materialen, zoals polypropyleen of nylon. Ze zijn doorgaans minder duur dan wollen tapijten, maar ze zijn niet zo duurzaam.

Wollen vloerkleden zijn vlamvertragend

Wollen vloerkleden zijn daarnaast vlamvertragend vanwege de natuurlijke materialen die worden gebruikt om ze te maken. Wol is een natuurlijke vezel die al eeuwenlang wordt gebruikt om stoffen te maken. Daarnaast heeft wol als eigenschap dat het moeilijker in de brand vliegt, wat erg goed nieuws is voor je woonkamer!

Een wollen vloerkleed is duurzaam

Een wollen vloerkleed is om vele redenen een duurzame keuze. Wol is een hernieuwbare grondstof en de kleden zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Een wollen vloerkleed kan tot wel 10 of 15 jaar meegaan. En dat is een goede investering op het gebied van duurzaamheid omdat de natuur relatief weinig te lijden heeft onder het produceren van deze vloerkleden!

Wollen vloerkleden weren vuil af

Bovendien is wol hypoallergeen en bestand tegen huisstofmijt, schimmel en meeldauw. Dit maakt het een ideale keuze voor huizen waarin mensen last hebben van allergie├źn of astma. Het vuil en stof heeft namelijk de neiging om op het wol te blijven liggen. Door elke dag het wollen vloerkleed te stofzuigen, heb je zo snel het ronddwarrelend vuil onder controle. De kans is daarbij kleiner dat je een vlek in je wollen vloerkleed krijgt in vergelijking met een synthetisch kleed. Dat komt doordat het materiaal van nature vuilwerend is!

Een wollen vloerkleed kopen

Een wollen vloerkleed is dus een populaire keuze voor veel huiseigenaren vanwege hun natuurlijke vezels en duurzaamheid. Ze zijn er in verschillende vormen en maten, dus er is er zeker een die perfect bij je huis past. Wollen vloerkleden zijn bovendien gemakkelijk te onderhouden en gaan bij goed onderhoud jarenlang mee. Dus voordat je een keuze maakt voor een synthetisch of wollen vloerkleed, is het goed om deze afweging te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *