Een verbouwing in je huis, hoe pak je dat aan?

We hebben allemaal wel eens ergens hulp mee nodig. We weten niet zo goed hoe we iets moeten aanpakken, zijn een beetje klaar met al het gestuntel omtrent die bezigheden en we willen nu eens echt actie ondernemen. Daar herken je jezelf misschien wel een beetje in. Helemaal als het gaat om een verbouwing. Dan wil je gewoon van start gaan en zorgen dat je eens echt progressie maakt. Je verbouwing in huis aanpakken, dat is een vak apart. Gelukkig ga je het niet zelf doen, want dan hadden we wel een héél lange blog moeten schrijven. Dus; ben je er klaar voor? Want wij gaan je alles vertellen wat je moeten weten over die verbouwing waar je zo naar verlangt. Kom, dan gaan we snel van start want we hebben alsnog wel even de tijd nodig!  

Geld

Allereerst heb je geld nodig voor een verbouwing. Een verbouwing is niet gratis en materialen worden maar duurder en duurder. Ook arbeidskosten rijzen de pan uit en dat is zonde, maar het is nu eenmaal zo. Hier wil je iets aan doen, je wil zorgen dat je die verbouwing, ondanks de stijgende kosten nog kunt betalen. Dat kan ook, maar dan is het wellicht handig om je verbouwing even uit te stellen. Een extra centje sparen of wachten tot het goedkoper wordt, dat moet je doen. Verder zijn er geen andere opties meer, toch? Fout! Je hebt nog één andere optie waarbij je niet lang meer hoeft te wachten. Kies gewoon voor een lening aanvragen. Een extra centje sparen wordt de komende tijd lastig en de verwachting is dat materialen de komende tijd ook echt niet goedkoper gaan worden. Hak die knoop door, leen wat geld en laat de bouw maar beginnen! 

Opruimen

Je denkt dat als je mensen inhuurt voor de verbouwing je niet zoveel meer hoeft te doen. Alles wordt lekker uit handen genomen voor je en jij kunt achterover leunen. Je kunt lekker chillen, een beetje koffie zetten voor de bouwvakkers of aan het werk; wat dan ook. Het maakt allemaal niet uit, jij hebt genoeg opties. Maar wat je even bent vergeten, is dat het een enorme bende in je huis wordt. Continu mensen over de vloer, materiaal dat hier en daar blijft liggen, veel stof in je huis en ga zo maar door. Je zult je bedenkingen moeten krijgen bij dat ‘even achterover leunen’, want dat zit er echt niet in. Nee, je moet flink aan de bak; zowel voor, tijdens als na de verbouwing. 

Goede vaklui

Dan de goede vaklui. De vaklui die je uitkiest, bepalen voor een groot deel het resultaat dat je kunt verwachten. Denk er dus goed om dat je de vaklui kiest die bij de opdrachten passen die je voor ze hebt, maar ook dat hun werkwijze aansluit bij wat jij wil en wenst. Als je hier van tevoren even naar kijkt, dan zal je dat een beter en fijner proces bezorgen dan je had mogen durven dromen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *