Een goede isolatiewaarde voor een vlizotrap?

Door de hoeveelheid verschillende soorten vlizotrappen is het soms heel lastig om een keuze te maken. Elke vlizotrap komt overeen met elkaar en er zijn amper verschillen. Er zitten enkele verschillen in de afwerking, de leuningen, beschermvoetjes en het materiaal. Buiten die verschillen is de isolatie erg belangrijk. In deze blog gaan wij vertellen over waar je op moet letten in jouw situatie bij het kopen van een vlizotrap.

Het weergeven van de isolatiewaarde van een vlizotrap

Het belangrijke wat je moet weten is dat het wordt aangegeven als de warmte (Watt) die door de vierkante meter luik verloren gaat bij een verschil in temperatuur van één graat Kelvin (K). Korte benaming hiervoor is W/m²K.

Wat is een normale W/m²K waarde?

De normale W/m²K waarde van een vlizotrap is 1,20 W/m²k. Alles eronder heeft betere isolatie en minder warmte verlies. Alles erboven betekent dus minder goede isolatie.

Welke waarde is het meest toepasselijk in mijn situatie?

Het is van grote invloed of je de vlizotrap op de goede plek weg zet i.v.m. de isolatie van de trap.

In een woning, als toegang tot zolder

In deze situatie vind je het uiteraard belangrijk dat de warme lucht richting de zolder niet verdwijnt. Probeer de vlizotrap goed geïsoleerd te plaatsen. Dit zal geld besparen voor je energiekosten.

1,20W/m²K is zoals eerder genoemd neutraal, dus onthoudt: Hoe lager de W/m²K, hoe beter de isolatie.

Als toegang tot een berging in een Loods of schuur

Het is algemeen bekend dat het op deze locaties niet zo warm is. De temperatuur heeft ook niets te maken met welke keuze je maakt voor een vlizotrap. Vlizotrappen die goed geïsoleerd zijn, zijn vaak duurder. Als je hier een vlizotrap wilt plaatsen, kijk dus voor een trap met een W/m²K waarde boven de 1,20.

Wij hopen dat je nu een goede keuze kunt maken en een idee hebt gekregen over hoe de isolatie van de vlizotrap in elkaar zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *