Duurzame energiebronnen en chemische toepassingen voor je huis

Bij een moderne woning horen gloednieuwe toepassingen die op een slimme manier met het milieu omgaan waardoor je kleinkinderen ook van een gezonde wereld kunnen genieten. Hierbij is het van belang dat er verstandig wordt omgegaan met gas en elektriciteit in het huis. Zo kan je al een overstap maken naar een elektrische auto door een laadpaal thuis te nemen. Verder zijn er chemische toepassingen die anders kunnen zoals de verf op de muren en in je tuin. Door milieuvriendelijke varianten te kiezen bezorg je geen of minimale schade aan de natuur.

Milieuvriendelijke verf

Wanneer u een milieuvriendelijke upgrade van uw huis overweegt, is verf misschien niet het eerste of zelfs laatste waar u aan denkt, maar het is een verrassend belangrijk facet. Welke kleur je ook kiest, je kunt “groene” verf krijgen door goed op te letten. De bekende frisse verfgeur van het conventionele type bestaat uit broeikasgassen en schadelijke chemicaliën die vrijkomen in de atmosfeer – en je longen – wanneer de verf op een oppervlak wordt aangebracht. Milieuvriendelijke verven geven weinig tot geen vergelijkbare geur af en bevatten geen vluchtige organische stoffen (VOS). Deze verven zullen vrij zijn van veel voorkomende ingrediënten, waaronder giftige biociden, fungiciden en meer. Er zijn zelfs milieuvriendelijke pigmenten om je kleurkeuze beter te maken. Lezen over andere onderwerpen? Dan kan leven en wonen je verder helpen.

Bio-ethanolhaard

Wist u dat u een milieuvriendelijkere haard kunt hebben? We waren zelf verrast. Eenheden zoals hieronder afgebeeld werken op bio-ethanol, een gedenatureerde alcohol ook bekend onder de term spiritus bio-ethanol. Het is een volledig hernieuwbare energiebron gemaakt van de gefermenteerde suiker en zetmeelcomponenten van plantaardige bijproducten, waaronder suikerriet, maïs, aardappelen, melk, rijst en zelfs druiven en ander fruit. De verbranding van bio-ethanol is zo schoon dat je de schoorsteen en het rookkanaal volledig kunt weggooien, waardoor de warmte direct in de kamer blijft. Er is geen rook om van te spreken, en het is veel veiliger dan een standaard houtvuur.

Geothermische warmtepomp

Wist u dat tot de helft van de energie van uw huis kan worden besteed aan het handhaven van een comfortabele binnentemperatuur? Dit is een plek waar betere, moderne technologie uw energie-efficiëntie echt kan verbeteren, wat resulteert in lagere kosten van levensonderhoud en een comfortabeler huis. Geothermische warmtepompen werken door gebruik te maken van de veel consistentere temperaturen onder de grond: wat uw klimaat ook is, de grond handhaaft een meer constante temperatuur dan de lucht erboven.

Geothermische systemen van WaterFurnace maken gebruik van deze gratis en consistente energiebron met een zogenaamde aardlus. De technologie zorgt voor zowel centrale verwarming als koeling door zowel ondergrondse leidingen als back-up in uw huis te laten lopen. De units zelf hebben hoge initiële kosten, maar zullen resulteren in besparingen op de lange termijn en een veel lagere impact op het milieu dan een traditionele verwarmings- en koelingsopstelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *