Drie verschillende glassoorten

Er bestaan tegenwoordig veel nieuwe glassoorten, omdat de ontwikkeling hiervan erg snel gaat. Enkel glas is een basis glassoort en zie je tegenwoordig niet veel meer in huizen. Dubbel glas is een stuk populairder door de vele voordelen. Triple glas is een stuk nieuwer en minder bekend. Ben je benieuwd naar deze glassoorten? Lees dan verder en kom erachter!

Enkel glas

Enkel glas is glas dat uit een enkele plaat bestaat. Deze variant zie je eigenlijk alleen nog maar in oude panden of monumenten. Enkel glas isoleert erg slecht en is inbraakgevoelig. Als je enkel glas laat vervangen voor dubbel glas zal je dat gelijk merken aan de energierekening. Enkel glas wordt tegenwoordig vooral gebruikt in binnendeuren of scheidingswanden. Enkel glas is te verkrijgen in verschillende diktes en dient vooral als basis voor dubbel en triple glas.

Dubbel glas

Dubbel glas is eigenlijk wat de naam al zegt: twee glas platen tegen elkaar. Deze platen zitten niet dicht op elkaar maar er zit een ruimte met lucht tussen voor isolatie. Vergeleken met enkel glas laat dubbel glas veel minder lucht door en het glas voelt veel minder koud aan. Naast de verminderde luchtdoorlaat is dubbel glas ook veel sterker en daardoor beter bestand tegen inbraak. Ook laat dubbel glas minder geluid door, wat een groot voordeel is als je in een drukke omgeving woont.

Triple glas

Triple glas is de sterkste variant van deze drie glassoorten. Triple glas is net zoals dubbel glas, maar dan met drie glasplaten in plaats van twee. Door de extra tussenruimte gevuld met gas, zorgt dit glas voor een nog betere isolatiewaarde. Triple glas is dus opgebouwd uit drie enkel glas platen met daar in twee tussenruimtes. Dit glas is ook verkrijgbaar in veiligheidsglas en in een zonwerende variant. Het veiligheidsglas zorgt voor het vertragen van de overslag van brand. Rook en vuur kunnen door het glas de vluchtroute niet blokkeren.

Ga voor brandwerend glas

Denk je dat triple glas iets voor jouw pand is? Neem dan een kijkje op de website van Glasgigant. Deze partij heeft naast triple glas een enorm aanbod aan allerlei soorten glas. Zo weet je zeker dat je vindt wat je nodig hebt. Dit assortiment vind je online en op deze manier kan je gemakkelijk het glas online bestellen. Wil je meer informatie over glas? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren over de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *