Drie Verrassende Personalisaties van Je Kozijn

Kozijnen zijn in elk huis te vinden. De rand van het raam om de rand van de deur vallen minder snel op dan bijvoorbeeld de kleur van je muur of de meubels die in je woonkamer staan. Toch is het een leuke en onverwachte manier toch wat meer een eigen draai aan je woning te geven. Of je nu op zeven hoog woont, in een bungalow of in een villa, een plek je eigen maken is erg belangrijk. Nu vraag je je misschien af; wat kan ik allemaal veranderen aan een simpel kozijn. Daar gaan we nu dieper op in.

Boven- of onderlicht 

Bovenlicht en onderlicht klinken misschien alsof ze niet zoveel te maken hebben met een kozijn, maar niks is minder waar. Met bovenlicht wordt namelijk een raam bedoeld dat boven de rest van de ramen langs loopt en met onderlicht vice versa. Afhankelijk van waar je je raam hebt geplaatst of wilt plaatsen, is het beter of esthetisch fijner om bovenlicht of onderlicht bij je kozijnen te hebben. Wat hier ook bij komt kijken is de lengte van je kozijn. Dit kan één raam zijn, maar dit zou je helemaal kunnen opschalen tot vijf, zodat je een breed kozijn hebt en op deze manier ook veel natuurlijk licht zou kunnen vangen. 

Kiepen of klappen 

De kozijnen kunnen klappen of kiepen. De meeste van ons zijn daar mee bekend. Het is het ook zeker waard je een beetje te verdiepen in wat je daar zelf in wilt. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer. Hier is het vaak warm en het is fijn om het hier goed door te kunnen luchten. Dan is het misschien een betere optie om een raam te laten klappen, zodat je meer doorstroom hebt. Als je heel hoog woont zonder galerij, is het qua veiligheid een verstandige keuze om een raam te laten kiepen. Binnen een kozijn, kan je bij elk raam los bepalen of je wilt dat het open kan en of hij dan kiept of klapt. 

Kleur van het kozijn

Misschien wel het leukste om aan te passen aan je kozijn, is de kleur. Je verwacht het misschien niet, maar de kleur van een kozijn heeft aardig wat opties. Het zijn vooral natuurlijke kleuren, wat het makkelijk maakt het te laten passen bij zowel je interieur als je exterieur. Eén van de kleuren is wijnrood, een andere donkere kleur is staalblauw. Beiden hebben een wat stoerdere uitstraling door de stevige look. Aan de andere kant van het spectrum is er ook keuze uit wit of crèmewit. Kozijnen op maat bestellen, kan zoals je ziet een leuke taak zijn en zeker wat toevoegen aan de uitstraling van je eigen plekje. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *