Drie oplossingen voor ruimtetekort

Ruimtetekort is een probleem dat lastig op te lossen is. Toch krijgen veel bedrijven er vroeg of laat wel mee te maken. Aangezien verhuizen een hele dure optie is, hanteren de meeste bedrijven deze methode niet. Dit kan beperkend werken voor de groei van een bedrijf, aangezien een assortiment mee groeit met je bedrijf. In deze blog geven we je drie opties die je kan gebruiken om het ruimtetekort op te lossen, zonder te verhuizen. Lees snel verder!

Optimalisatie

Als je bedrijf snel groeit, betekent dit dat veel van je producten goed verkopen. Je wil nieuwe producten aan je assortiment verkopen, maar hebt hier helaas geen ruimte voor. Het is dan goed om te kijken welke producten het goed doen, en welke niet. Hierop kan je namelijk je magazijn indelen: je hardlopers geef je veel ruimte, maar voor de producten die minder goed verkopen, maak je kleinere vakken. Door deze kleinere vakken te maken, maak je ook meer ruimte. Hier plaats je je nieuwe producten! Assortimentsoptimalisatie is niet enkel goed om ruimte te creëren, maar helpt ook om meer inzichten in jouw bedrijf te krijgen. Zeker een goede stap om te nemen dus! 

Verbouwen

Het is niet bepaald een goedkope optie, maar een verbouwing maakt voor jouw bedrijf erg veel mogelijk. Door jouw pand te verbouwen, creëer je extra ruimte in je pand die passen bij de verdere groei van jouw pand. Een verbouwing kun je precies laten plaatsvinden naar jouw behoeften: als jij extra opslag nodig hebt, laat je een opslagruimte bij maken. Heb jij juist meer kantoorruimte nodig? Dan laat je de verbouwing volgens deze wens plaatsvinden.

Vloerconstructie

Een ideale optie voor veel bedrijven is een vloerconstructie. Deze constructie kun je plaatsen tussen twee bestaande etages, waardoor je als het ware een extra verdieping in je pand creëert. Dit is erg handig, want hierdoor krijg jij extra ruimte, zonder heel veel extra kosten. Vloerconstructies brengen veel mogelijkheden met zich mee: je kunt ze inzetten als opslagruimte, maar ze bieden ook veel mogelijkheden om als kantoorruimte gebruikt te worden. Een specialist als Nolte Mezzanine maakt vloerconstructies op maat: zo weet jij zeker dat deze constructie in je pand past! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *