De ISDE-subsidie voor warmtepompen: alles wat je moet weten

Heb je het plan om je woning te verduurzamen met een warmtepomp? Als je toch al gaat verbouwen, dan kan het goed zijn om te kijken naar de mogelijkheden om duurzamer te verwarmen zonder gas. Een investering voor de lange termijn. Om mensen te motiveren om energiebesparende maatregelen te nemen heeft de overheid de ISDE-subsidie in het leven te roepen. Goed om te weten, want dat kan uiteindelijk veel geld schelen bij het aanschaffen van een warmtepomp. In dit artikel vertellen we je meer over de ISDE-subsidie voor warmtepompen.

Wat is de ISDE-subsidie?

De Rijksoverheid heeft de ISDE-subsidie geïntroduceerd als tegemoetkoming voor bedrijven en particulieren en ze zo te stimuleren om te verduurzamen. Wanneer je voldoet aan de voorwaarden, zoals de installatie door een deskundige installateur en als er nog voldoende subsidie beschikbaar is, dan kom je in aanmerking voor deze subsidie. Het is bovendien belangrijk om te weten dat deze subsidie enkel geldt voor bestaande bouw en niet voor nieuwbouw. 

Subsidie voor all-electric en hybride warmtepompen

De ISDE-subsidie is van toepassing op zowel volledig elektrische warmtepompen (all-electric) als hybride warmtepompen. Het grote voordeel van all-electric warmtepompen is dat je hiermee 100% op je gasverbruik bespaart en een hybride warmtepomp werkt samen met je bestaande cv-ketel, waarbij je al wel een deel van je gasverbruik bespaart. Wat de hoogte van het subsidiebedrag is, is afhankelijk van het type warmtepomp en het vermogen en dit kan variëren van 500 euro tot wel 13000 euro. Zeker de moeite waard om eens uit te zoeken dus wanneer je een warmtepomp overweegt.

De subsidie aanvragen

Waar je voorheen maar 12 maanden na installatie de tijd had om de ISDE-subsidie aan te vragen, is dat dit jaar verruimt naar 24 maanden. Op de website van de Rijksoverheid is uitgebreide informatie te vinden over de voorwaarden voor de ISDE-subsidie voor woningeigenaren en daar kun je de subsidie ook aanvragen. Daar staat ook aangegeven wat je allemaal nodig hebt voor de aanvraag. Denk aan DigiD en een duidelijk bewijs van installatie. Na ongeveer 8 weken na je aanvraag krijg je bericht of het goedgekeurd is.

Zo weet je in ieder geval al een beetje wat er komt kijken bij de ISDE-subsidie voor een warmtepomp. Handig als je een warmtepomp aan het overwegen bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *