Breed laminaat als beste vloerkeuze voor je huis

Laminaatvloeren, zoals breed laminaat, zijn een geweldige optie omdat ze verkrijgbaar zijn in een breed scala aan kleuren, texturen en ontwerpen. Zo is breed laminaat uitermate geschikt om je huis een ruimere aanblik te geven. Als je creatief moet zijn met je vloer, is laminaat de juiste keuze. Brede laminaatvloeren zijn een van de meest populaire vloertypes voor moderne woningen. Het is te vinden in allerlei soorten huizen, van luxe herenhuizen tot appartementen en appartementen. Dit soort vloeren worden soms dan ook landhuis laminaat genoemd, en niet zonder goede reden. 

Gemakkelijk te reinigen en onderhoud

Breed laminaat is, net zoals laminaat van andere afmetingen, erg gewild om verschillende rekenen. De voornaamste reden hierbij is het gemak van het reinigen van dit soort vloer. Dit is ook ideaal voor mensen met kleine kinderen of huisdieren, of natuurlijk voor mensen die graag zo min mogelijk omkijken naar hun huis hebben. Breed laminaat valt namelijk ontzettend eenvoudig schoon te houden door deze simpelweg te stofzuigen en te dweilen. Ook vlekken kunnen eenvoudig met een nat doekje worden verwidjerd. Dit maakt laminaat een erg gewilde vloersoort.

De kosten van breed laminaat

Naast het gemak in onderhoud en reiniging, is er nog een voor de hand liggende reden te noemen waarom breed laminaat zo ontzettend populair is. Dit komt namelijk omdat het relatief goedkoop is in vergelijking met andere vloeren. Nog een bijkomend voordeel is dat breed laminaat, net zoals laminaat van andere afmetingen, eenvoudig zelf te leggen is. Dit is nog een kostenpost die een stuk goedkoper uitvalt dan gedacht. Het geld wat je op deze manier bespaart kan je eenvoudig investeren in andere aspecten van je huis of interieur. 

Waarom juist breed laminaat

Steeds meer mensen kiezen voor breed laminaat in plaats van laminaat in standaard formaten. Een van de voornaamste redenen is dat breed laminaat de ruimte veel groter laat lijken, dit komt door de in verhouding bredere planken. Daarnaast zijn er ook nog praktische redenen. Breed laminaat is volgens velen makkelijker te leggen, omdat de planken breder zijn, wat voor een stabieler effect zorgt en waardoor je sneller klaar bent. De voordelen van breed laminaat zijn dus overduidelijk, nu hoef je alleen nog maar een keuze te maken voor het ontwerp van de vloer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *