Altijd wat te doen tijdens een lockdown

Toegegeven, op moment van schrijven zijn veel regels juist versoepeld. Maar de besmetting cijfers lopen dusdanig op dat dit niet lang meer zal gaan duren!

Oftewel, er wordt hoogstwaarschijnlijk veel teruggedraaid. En voor je het weet is er alweer een lockdown afgekondigd. Nee, we proberen mensen geen angst aan te jagen, we doen alleen een verwoede poging om realistisch te zijn. En blijven. Jij hebt geen kristallen bol en wij ook niet. Althans, als we die al hadden, dan konden we er sowieso nog niet mee in de toekomst kijken, willen we maar zeggen. Dus bereid je voor op de terugkeer van enkele strenge maatregelen die jou in je doen en laten zullen beperken. Wanneer we ons daar met zijn allen niet aan houden, worden er meer en meer mensen besmet en ziek en dat willen we niet hebben.

We zien het zonder meer somber in. Maar dat betekent niet dat we bij de pakken neer moeten gaan zitten! Er is genoeg te doen, in en om het huis. En ook al moet je je niet in drukke gebieden begeven wanneer dat helemaal niet nodig is, kunnen we nog wel gewoon naar buiten. Houd je aan de geldende maatregelen, dan komt alles hopelijk snel weer goed.

Maar wat zou je nu allemaal kunnen doen, op momenten dat bezoeken aan plekken waar veel mensen samendrommen en je vrienden opzoeken niet verstandig zijn?

Een wandeling maken

Natuurlijk, ben je er ook weer even uit. Houd wel netjes anderhalve meter afstand van tegenliggers en er is helemaal niks aan de hand. Je zult ook af en toe wel moeten, want frisse lucht en een beetje lichaamsbeweging zijn goed voor je.

Een boek lezen

Ben je aan huis gekluisterd? Dan is een spannende of anderzijds enerverende roman lezen dé manier om aan de werkelijkheid te ontsnappen. En anders pak je er een educatief boek bij of gooi je jezelf op je studie – mocht je nog aan een (hoge)school verbonden zijn.

Klussen klaren

Je zult het vast met ons eens zijn dat een woning altijd wel op een bepaalde manier aangepast kan of moet worden. Daar heb je dan nu alle tijd voor! Ga aan de slag en perfectioneer je optrekje of voer kleine reparaties uit. Heb je bij het herstellen van een klein object perfect licht nodig, evenals een oppervlak om op aan de slag te gaan? Dan is een professionele werkbank onontbeerlijk.

Bewegen

Sportscholen en -verenigingen bezoeken is op dit moment onverstandig. Maar mocht je nou een mooie route kennen, dan kun je gaan joggen. Heb je zelfs een hometrainer staan? Klim erop! En rek- en strekoefeningen kun je ook gewoon in je woonkamer doen. Keer je tot je garage om gewichten te heffen. Snap je waar we heen willen of moeten we doorgaan…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *