4 tips voor een soepele verhuizing

Het moment is daar: je hebt een prachtig nieuw huisje of appartement gevonden. Na het contract te hebben getekend, is dit plekje van jou. Maar nu komt het lastige werk: verhuizen. Er komt heel wat bij verhuizen kijken, het is een grote klus waar mensen vaak tegenop zien. Want hoe verplaats je al je spullen makkelijk en snel naar je nieuwe stekkie? En wat moet je nog meer allemaal regelen? Volg dan deze tips. Hiermee heb je je hoe dan ook goed voorbereid: verhuizen is nog nooit zo soepel gegaan!

1.Maak een checklist

Het eerste wat je moet doen voordat je gaat beginnen met verhuizen, is een checklist maken. Wat moet er allemaal gebeuren om te kunnen verhuizen? Pak pen en papier en schrijf alles op wat in je binnen komt. Verhuis je samen met je partner? Dan is het goed om deze checklist samen te maken, zo weet je zeker dat je niks vergeet. Ook zou je natuurlijk altijd hulp in kunnen schakelen bij vrienden en familie. Vergeet in ieder geval deze dingen niet: verhuisdozen, administratieve zaken en het opmeten van je meubels. Hoe je dit doet? Je leest het in de volgende tips.

2.Regel verhuisdozen

Je spullen staan natuurlijk niet ineens in je nieuwe huis. Maar om nou elk prulletje met de hand te gaan verplaatsen is natuurlijk niet heel handig en tijdrovend. Zorg daarom dat je ver van tevoren verhuisdozen regelt. Bereken hoeveel verhuisdozen je ongeveer nodig hebt: regel er liever te veel dan te weinig. Het is mogelijk om verhuisdozen online te bestellen, dit kost alleen wel weer geld, en verhuizen is al niet erg goedkoop. 

Hoe kom je dan aan gratis verhuisdozen? Je zou bijvoorbeeld aan je familie of vrienden kunnen vragen of zij of kennissen van hen nog dozen overhebben. Ook zou je langs supermarkten kunnen gaan om te vragen of je wat dozen van hen mag meenemen. Zo zijn zij van hun dozen af en kan jij ze gelijk gebruiken: twee vliegen in één klap! 

3.Regel je administratieve zaken

Om te verhuizen, moet je ook een aantal administratieve zaken regelen. Verhuisd naar een andere gemeente? Zorg dan dat je je ook gelijk inschrijft bij deze gemeente, dat voorkomt later een hoop gedoe. Geef daarnaast je adreswijzigingen door aan belangrijke instanties, zoals: de bank, belastingdienst en je werkgever. Vergeet je nieuwe adres natuurlijk ook niet door te geven aan je vrienden, familie en collega’s.

4.Meet je meubels

Een laatste, maar erg belangrijke tip: meet je meubels. Niets is zo frustrerend als wanneer je er op het laatste moment achterkomt dat je bank of kast niet door de deur past. Zit jouw oude of toekomstige huis op de bovenste verdieping? Dan is het natuurlijk niet te doen om jouw nieuwe bank naar boven te tillen. Een verhuislift is hierbij de oplossing. Zo komt al je meubilair makkelijk en snel op de juiste plek terecht.

Hopelijk helpen deze tips je bij een soepele verhuizing, en zit jij binnen de kortste keren in je prachtige nieuwe huisje. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *