3 dingen waar je op moet letten bij het verbouwen van een bedrijfspand

Ga jij jouw bedrijfspand verbouwen? Of wil je een nieuw bedrijfspand laten bouwen? Een flinke klus waar veel tijd en geld in gaat zitten. Het is dan ook belangrijk om vooraf een goed plan te maken, zodat jij de juiste keuzes maakt. Er zijn heel veel zaken waar je op moet letten als je een pand gaat verbouwen. Wat dacht je van lichtstraat met ventilatie en de keuze voor materialen? Hier vind je 3 dingen waar je in ieder geval goed op moet letten bij het verbouwen van een bedrijfspand.

1: Verlichting

Een van de belangrijkste zaken is de verlichting. Voldoende daglicht is enorm belangrijk en dat is voor een bedrijfspand minstens zo van belang. Er zijn verschillende manieren waarop jij daglicht kunt realiseren in het pand. Een lichtstraat is hierbij een van de opties. Een lichtstraat is een framewerk dat uit meerdere ramen op rij bestaat. De ramen worden aan elkaar gekoppeld en op een dak gemonteerd. De dakramen van een lichtstraat zorgen voor veel natuurlijk licht. Een lichtstraat kan met verschillende materialen worden gemaakt: kunststof, hout en aluminum. Vergelijk de mogelijkheden en vraag offertes op om niet onnodig teveel te betalen. Van een lichtstraat stal tot een lichtstraat voor het platte dak van bedrijfspand: er zijn volop mogelijkheden.

2: Duurzaamheid

Bij een verbouwing is het altijd slim om te bedenken: wat kun je doen om de duurzaamheid van het pand te verbeteren? Duurzame keuzes maken bij de verbouwing brengt veel voordelen met zich mee. In de eerste plaats kun je de waarde van het pand vergroten en daarnaast ga je op den duur ook profiteren van een lagere energierekening. En, ook niet onbelangrijk: je draagt je steentje bij aan het milieu. Je kunt bijvoorbeeld investeren in de isolatie van het plafond of de wanden. Ook kun je bij het plaatsen van ramen kijken naar het type glas dat je gebruikt. Dit kan veel invloed hebben op de isolatie van jouw pand.

3: Zorg voor een duidelijk budget

Een van de belangrijkste punten in het verbouwen van een pand: verlies je budget niet uit het oog. Door de vele ideeën en mogelijkheden kun je gemakkelijk in financiële onzekerheid komen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om vooraf een goed plan te maken en je budget vast te stellen. Door diverse budgetten te bepalen voor uiteenlopende onderdelen, blijf je binnen je gestelde budget. Je maakt het jezelf ook makkelijker, bijvoorbeeld voor het kiezen van materialen voor de verbouwing.

Een duidelijk plan maken, een budget opstellen, letten op duurzaamheid en goede keuzes maken betreft de verlichting: dit zijn de belangrijkste punten om op te letten wanneer je jouw bedrijfspand gaat verbouwen. En wanneer je deze zaken in het achterhoofd houdt, weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en je terug kunt kijken op een succesvolle verbouwing. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *