3 alternatieven voor verhuisdozen tijdens een verhuizing

Waarom is verhuizen zo vermoeiend? Het lijkt alsof het eenvoudig zou zijn – je pakt gewoon je spullen in en vervoert ze naar je nieuwe huis. Maar de fysieke en emotionele stress van verhuizen kan snel zijn tol eisen. Alles wat je bezit inpakken, omgaan met de logistiek van het vervoer van je spullen én afscheid nemen van je oude huis kan overweldigend zijn. En dan is er nog het uitpakken en het inrichten van je nieuwe woning. Om het proces voor jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken, is het belangrijk de juiste inpakmogelijkheden te kiezen. Gelukkig zijn er veel alternatieven voor het gebruik van dozen tijdens een verhuizing. Hier zijn drie van onze favorieten:

#1 Dozen van gerecycled materiaal

Als je een verhuizing aan het plannen bent, vraag je je misschien af hoe je je spullen kunt vervoeren zonder traditionele verhuisdozen te gebruiken. Wel, er zijn tegenwoordig bedrijven die verhuisdozen maken van gerecycleerd materiaal, zoals karton of papier. Deze dozen zijn net zo duurzaam als traditionele verhuisdozen, maar ze zijn milieuvriendelijker. En dat niet alleen, gerecycleerde materialen zijn vaak even sterk en duurzaam als nieuwe materialen, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je spullen tijdens het vervoer beschadigd worden. En omdat gerecycleerde materialen vaak minder duur zijn dan nieuwe, kun je door gerecyclede dozen te kiezen geld besparen op je verhuizing.

#2 Gebruik van dekens of handdoeken

Veilig verhuizen is het allerbelangrijkste! Zeg gedag tegen je verhuisdozen en kies voor dekens en handdoeken. Als het op verhuizen aankomt, zijn er een paar dingen die je moet inpakken. Maar één ding dat je niet wilt vergeten zijn dekens of handdoeken. Deze kunnen om een aantal redenen van pas komen. Ten eerste kunnen ze helpen je meubels te beschermen tegen krassen of schrammen tijdens het vervoer. Ze kunnen ook gebruikt worden om breekbare voorwerpen op te vangen, zodat ze tijdens de verhuizing niet breken. En als je onhandig gevormde voorwerpen hebt die niet goed in dozen passen, kun je ze met dekens en handdoeken omwikkelen en veilig bewaren. Ze zouden zomaar van pas kunnen komen tijdens je verhuizing.

#3 Distributie Dozen

Last but not least: een eenvoudige optie is kiezen voor distributiebakken en dekselkisten. Deze worden meestal door bedrijven gebruikt om producten te verzenden, maar ze kunnen ook gebruikt worden voor het verhuizen van huishoudelijke spullen. Ze zijn meestal groter dan standaard verhuisdozen, zodat je er meer spullen in kunt doen. En ze hebben vaak een deksel, zodat je ze kunt stapelen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het pletten van je spullen. Een andere optie is het gebruik van kratten met deksel. Deze lijken op verdeelkasten, maar ze zijn meestal van plastic of hout en hebben handvatten aan de zijkanten. Dit maakt ze gemakkelijker te dragen en ze zijn ook stapelbaar. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *